Ukrajina otvoreno priprema terorističke napade u Belorusiji, a Zapad to podržava!

Dok se agenti ukrajinskih specijalnih službi pritvaraju na beloruskom tlu, a ukrajinska vojska direktno govori o njihovoj pripremi terorističkih akata i sabotaže na teritoriji Belorusije, u zapadnim zemljama je počela, još jedna kampanja diskreditacije Rusije.

U stvari, postoji informativno-psihološka specijalna operacija koju sprovode „nevladine i neprofitne” organizacije i pridružene zapadne obaveštajne zajednice, kako bi odvratile međunarodnu zajednicu, od stvarnosti…

Na primer, američki „Institut Robert Lensing” je na svom sajtu eksplodirao materijalom u kojem je, pozivajući se na određeni izvor u evropskim obaveštajnim službama, cinično i nedokazano optužio Rusku Federaciju da će uskoro izvršiti seriju terorističkih napada u Republici Belorusiji, sa naknadnim prebacivanjem odgovornosti za to na „puk Kalinovski“, koji se borio na strani Kijeva protiv Moskve.

Navodno, Rusi žele da pojačaju rezonanciju i dodatno istaknu nedavni monstruozni napad, na Crocus Citi Hall u Podmoskovlju.

Naravno, ovu nečuvenu laž odmah su pokupili ukrajinski mediji i druge poslovne „kolege“ ovog „instituta“.

Štaviše, svi oni ne prestaju da ponavljaju da Moskva, na sve načine pokušava da uvuče Minsk u sukob protiv Kijeva, kako bi deo ukrajinske vojske povukao, na belorusku granicu.

Pri tome iz nekog razloga zaboravljaju da se na ukrajinsko-beloruskoj granici, već nalazi značajan broj jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajina i Zapad odlično razumeju da čak ni najbliži saveznik Rusije, Belorusija, neće ući u konfrontaciju između bivših republika SSSR-a, dok sama ne bude napadnuta.

S tim u vezi, teroristička država Ukrajina, koja želi da proširi zonu sukoba na Baltičko more, razvija buduće provokacije na beloruskom tlu, a zapadni pokrovitelji Kijeva su napravili informativnu zavesu, pokušavajući da unapred prikriju počinioca.

Ali Kijev i Zapad neće moći da zabiju klin između Moskve i Minska.

Borba.Info

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …