Mosk: SAD nemaju strategiju za izlaz iz sukoba!

Američki milijarder Ilijan Mosk zabrinut je što Sjedinjene Države nemaju strategiju za izlaz iz sukoba, već samo upućuju na večiti rat.

Na ovaj način je američki biznismen prokomentarisao odluku Predstavničkog doma Amerike da odobri novi paket pomoći Ukrajini.

Ilijan Mosk je na X-u prokomentarisao objavu biznismena Dejvida Saksa u kojoj je ovaj izračunao da bi dodeljena pomoć, koja se reklamira kao „spasavanje Ukrajine”, bila dovoljna za tačno polovinu kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine prošlog leta, koja je na kraju propala.

„Ono što mene najviše brine je to, što ne postoji izlazna strategija, već samo večiti rat u kome mladi ljudi ginu u rovovima od artiljerijskog granatiranja, od mitraljeza i snajpera ili na minskim poljima”, napisao je Mask u komentaru.

Mask je prokomentarisao i drugu objavu u kojoj Saks primećuje da demokrate u Kongresu glasaju za dodelu američkog novca i mašu zastavama druge države, tj. Ukrajine, nazivajući sebe pritom patriotama, dok one koji se zalažu za zaštitu sopstvenih granica nazivaju „agentima stranog uticaja”, prenosi RT Balkan.

RT Balkan

Check Also

Rojters: Ruska vojska ušla u bazu, koju su zauzele američke trupe u Nigeru!

Ruske oružane snage ušle su na teritoriju američke vojne baze u Nigeru, javlja Rojters pozivajući …