Orban otkrio: Evo zašto zapadne zemlje žele da pobede Rusiju u Ukrajini…

Viktor Orban izjavio je da zapadne zemlje žele da “pobede Rusiji u Ukrajini, kako bi se dokopale njenog bogatstva”.

On je u intervjuu za televiziju Hir dodao da su zemlje Zapada to, već pokušale da urade devedesetih godina prošlog veka.

“Zapadni lideri, koji su militaristički nastrojeni, žele da vojno poraze Rusiju.

Njihov briljantan plan je apsolutno jednostavan, jer se radi o novcu koji daje uticaj i moć,” rekao je Orban odgovarajući na pitanje zašto Zapad želi da vojno porazi Rusiju u ukrajinskom sukobu.

Tom prilikom, Orban je podsetio na period 1990-ih kada su, po njegovim rečima “Evropljani bili dočekani u Rusiji, raširenih ruku i slobodno prodirali u rusku ekonomiju“.

On takođe smatra da je “Zapad tada pokušao da eksploatiše Rusiju i Ukrajinu ali da su Rusi na kraju, preuzeli sve u svoje ruke i organizovali ekonomiju, po svom nahođenju.”

“Sada bi mnogi na Zapadu želeli da se vrate u ta vremena, ‘maštaju o velikoj perestrojci, na Istoku’ i nadaju se da će im sukob u Ukrajini pružiti prilike za to,” objasnio je Orban.

Prema njegovom mišljenju, razni “dobavljači oružja, kreditori, berzanski špekulanti”, već pokušavaju da profitiraju iz ovog sukoba.

“A sada ću vam ispričati jednu relativno skoriju priču. Amerikanci promovišu odličan predlog da će Ukrajini ponovo dati kredit od 40 milijardi dolara, a Evropljani će, zauzvrat, garantovati da će Ukrajinci vratiti ovaj dug,” rekao je premijer Mađarske.

Orban je podsetio da je Ukrajina, sada zatrpana dugovima, dok je ranije bila bogata zemlja.

B92

Check Also

Ukrajina izvela raketni udar raketama dugog dometa, na Sevastopolj! Ima mrtvih i ranjenih!

Dana 23. juna 2024. godine, otprilike u 12:15, po moskovskom vremenu, režim u Kijevu je …