Košarkaši Partizana pobedili prvaka Evrope u Istanbulu!

Košarkaši Partizana pobedili su Anadolu Efes rezultatom 97:84 u 29. kolu Evrolige.

Košarkaši Partizana su na spektakularan način došli do 16. pobede u Evroligi, pošto su u Sinan Erdem Domu u Istanbulu pobedili Anadolu Efes.

Ovo je drugi put u sezoni da crno-beli pobeđuju Efes pošto je Partizan slavio i u prvom duelu dva tima koji je u 14. kolu igran u Beogradu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Partizan u Istanbulu nije promašio nijedno slobodno bacanje i to je bio jedan od ključnih faktora za ovu pobedu broj 16 u elitnom takmičenju “starog kontinenta”.

Što se Partizana tiče, 19 poena je imao kapiten Kevin Panter, 17 Matijas Lesor, uz 7 skokova i indeks 23, dok je 16 dao Zek Ledej, a 14 Aleksa Avramović i treba spomenuti Dantea Egzuma koji je ubacio 9 poena i 6 asistencija.

U redovima Efesa, videli smo 22 poena Vila Klajburna koji je ujedno bio i najefikasniji večeras, 16 je ubacio Ilajdža Brajant, 15 Vasilije Micić, a 10 Brajan Danston.

Efes je fantastično počeo utakmicu i Partizan ništa nije mogao ni da pogodi ni da odbrani, pa je posle nekoliko minuta na semaforu bilo 23:6 u njihovu korist odnosno 17 poena prednosti.

Željko Obradović je pozvao tajm-aut, smirio svoje igrače i usledio je veliki preokret, a sve je tada pokrenuo Zek Ledej kada je na snagu stupila serija 9:0 za crno-bele kojom sus e vratili na 23:15.

Tada je već svima bilo jasno da će ovde biti mnogo drame, a Ledej nije planirao da se zaustavi i još mu se priključio Dante Egzum koji posle par minuta baca ali up Matijasu Lesoru za 25:22.

Gotovo perfektna druga četvrtina završena je sa samo 14 poena Anadolu Efesa, pa se Partizan popeo na +4 nakon zaostatka od 17 poena, da bi košem Plajsa došli do 37:39 čime je prvo poluvreme i završeno.

A u nastavku – rapsodija Partizana. Čim je proradio šut za tri poena, odmah je prednost crno-belih rasla, dok se Efes mučio da dođe do poena pošto Larkin na prodoru gotovo da ništa nije uspevao da uradi.

Matijas Lesor je do tada imao “samo” sedam poena, a prerastao u pravog heroja koji je na kraju imao i najveći indeks korisnosti na ovom susretu.

Kao što je već rečeno, bitan je faktor što Partizan nije promašio nijedno slobodno bacanje, a prednost je menjala “vlasnika” čak 15 puta na meču pa vam je jasno koliko je utakmica bila dobra i napeta.

Čak 38 poena su crno-beli ubacili u poslednjoj deonici, Ergin Ataman je uspeo da dobije i tehničku, a kada se sve završilo sa tribina smo mogli da čujemo salve zvižduka.

Efes je nedavno u Beogradu neočekivano poražen od Zvezde, pa u Istanbulu od Makabija da bi u zaostalom meču srušili Real, a sada izgubili od Partizana i to po drugi put u sezoni.

Crno-beli će naredni susret igrati u Štark Areni, kada im “na noge” dolazi ekipa Olimpijakosa.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

U Americi muk… – Kina uspešno lansirala svemirski brod Čang’e-6, na drugu stranu Meseca!

Kina je napravila, još jedan značajan korak u svojim naporima za istraživanje dubokog svemira u …