Hrvati se spremaju za rat!? NATO “opkolio” Srbiju?

Zbog vojnih vežbi i demonstracija u okviru NATO-ovog udara Neptun 23.2 očekuju se pojačane aktivnosti budnosti u Hrvatskoj i drugim zemljama.

Vežbe će se održati od 10. do 14. jula, a očekuje se pojačana buka, saopštilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MO) saopšteno je danas.

“Pojačana aktivnost NATO-a NEPTUNE STRIKE 23.2 sprovodi se od 10. do 14. jula 2023. godine na Baltičkom, Crnom, Sredozemnom i Jadranskom moru.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Cilj aktivnosti je zajednička obuka i demonstracija borbenih sposobnosti savezničkih snaga za zajedničku odbranu i odgovor na krize”, ističu iz Ministarstva odbrane.

Aktivnost je planirana istovremeno sa Samitom NATO-a, koji će se održati 11. i 12. jula 2023. godine u Viljnusu, u Litvaniji.

Ministarstvo odbrane navodi da Hrvatska učestvuje u aktivnostima Neptun Strike 23.2 pružanjem podrške kao zemlja domaćin, te učešćem u zajedničkim vežbama Hrvatske vojske i američkih snaga sa nosača aviona USS Gerald R. Ford, koji se nalazi u Jadranu.

“Rezultati ove aktivnosti predstavljaće vidljiv i transparentan prikaz sposobnosti u svim domenima operacija i odlučnosti da se odbrane članice Severnoatlantskog pakta, u zoni odgovornosti Savezničkog komandanta u Evropi (SACEUR)”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane poručuju da se tokom vežbe na području Hrvatske očekuje pojačana buka i mole građane za strpljenje i razumevanje.

Index.hr

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

SAD otkrile učešće britanskih specijalnih snaga u borbama u Ukrajini!

Šef Komande za specijalne operacije SAD general Brajan Fenton otkrio je informacije o učešću britanskih …