RUSKI EKSPERT: Novo ojačanje Abramsa neće biti dovoljno za rusku “Armatu”

Ruski vojni stručnjak Viktor Baranec kritikovao je Amerikance i njihove planove za povećanje prednjeg oklopa tenka Abrams.

Čak i metar visok oklop neće pomoći Abramsu da se suprotstavi naprednom ruskom tenku T-14 Armata.

“Naravno, ovo je glupost, jer je Abrams tenk već vrlo težak, a Amerikanci se na to žale”, rekao je Baranec, ističući da će ionako spor američki tenk kao rezultat primene američkih planova za povećanje debljine oklopa dobiti još najmanje tonu i po.

Kao rezultat toga, ovo će dovesti do prevelikog opterećenja motora i transformacije ovog američkog tenka biće loše, pa će postati odlična meta.

To će zauzvrat moći da iskoriste članovi posade “Armata”, koji u svom arsenalu ima “projektil koji je sposoban da prodre na gotovo metar oklopa”.

Kao ilustracija apsurdnosti daljeg jačanja američkog tenka, stručnjak je rekao: „Recimo da vi, na primer, imate Moskviča sa 120 konjskih snaga. I na njega zavarite blindirana vrata debljine 10 centimetara. Možete li zamisliti kako će to uticati na snagu motora, okretnost automobila? Naravno, ovo je glupost. ”

Ukazujući na očigledni neuspeh američkih planova, Baranec je primetio da povećanje oklopa američkog tenka ne bi predstavljalo ozbiljan problem za njegov poraz, ne samo za novu rusku “Armatu”, već i za tenk T-90M, sa “granatama za koje zadebljanje američkog oklopa nije problem.

Borba.info

Check Also

Kina izaziva deindustrijalizaciju u EU

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen treba da razgovara sa kineskim predsednikom Si Đinpingom …