Stiže haos! – MUP izdao upozorenje, svi timovi u pripravnosti!

Na osnovu najave RHMZ-a da se na području Srbije tokom vikenda očekuju vremenske nepogode koje mogu prouzrokovati poplave, MUP je prosledio upozorenje.

Upozorenje se tiče preduzimanja preventivnih i operativnih mera radi sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi i imovine.

“U saradnji sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, potrebno je izvršiti procenu trenutnog stanja zaštitne infrastrukture na rekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mesta”, saopšteno je iz MUP-a.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Timovi Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u pripravnosti i vatrogasno-spasilačke jedinice, su već angažovane u preventivnim obilascima terena i potencijalno kritičnih tačaka na ugroženim područjima”, navode iz MUP-a uz poseban apel.

“Apelujemo na sve građane, posebno na one koji žive u blizini vodotokova da prate uputstva nadležnog štaba za vanredne situacije koji će ih redovno informisati o okolnostima u vezi sa predstojećim vremenskim nepogodama”, saopšteno je iz MUP-a.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Hristos vaskrse! Brba.Info vam želi srećan Uskrs!

Pravoslavni vernici danas slave Uskrs po Julijanskom kalendaru – vaskrsenje Isusa Hrista, najvažniji hrišćanski praznik. …