Lim naglo porastao za pola metra: Proglašena vanredna odbrana od poplava u Prijepolju! – VIDEO

Zbog obilnih padavina na severu Crne Gore, ali i u pograničnim delovima Srbije, vodostaj reke Lim na teritoriji opštine Prijepolje je u naglom porastu.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, za mesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće “Srbijavode” su proglasile vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici “Lim – Prijepolje”.

“Zbog naglog porasta vodostaja Lima, u delu opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija”, izjavio je predsednik privremenog organa Izudin Šantić.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Vanredno je u Župi, Zalugu i Brodarevu”, rekao je Šantić i dodao da za sada nema ugroženih domaćinstava.

Video možete pogledati na linku ispod:

/srbija-i-balkan/63226-vodostaj-prijepolje-reka-lim-vanredno/

Zbog obilnih padavina na severu Crne Gore ali i u pograničnim delovima Srbije, vodostaj reke Lim na teritoriji opštine Prijepolje je u naglom porastu.

“Već se prešlo u stepen redovne odbrane od poplava, Lim je od jutros porastao za skoro pola metra, preti da se izlije svakog trenutka”, rekao je Šantić.

On je dodao da su u prijepoljskom naselju Šarampov postavljena mobilna pregrada.

Nadošla voda sa sobom nosi ogromnu količinu smeća i granja.

Meštani u rizičnim delovima Prijepolja već su u pripravnosti, kao i sve nadležne službe.

Prema rečima Armina Mujezinovića iz Brodareva, Lim nadolazi velikom brzinom a najkritičnije je u naselju Jalija gde se radi privremeni nasip kako bi se sprečilo izlivanje.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon porasta vodostaja reke Lim kod Brodareva i Prijepolja, obišli su naseljena mesta i stanovništvo na ovom području i nastaviće da prate situaciju u cilju blagovremenog preduzimanja mera i aktivnosti.

“Na terenu su predstavnici Sektora za vanredne situacije i Srbijavoda, i mašine ubrzano rade na izgradnji nasipa na poziciji gde jedino u januarskim poplava nije urađen nasip”, kazao je Mujezinović.

Reka Lim se još uvek nalazi u svom koritu i trenutno nema opasnosti od njenog izlivanja, a Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP su u pripravnosti, kako bi građani bili još bezbedniji, navedeno je u saopštenju MUP-a.

RT

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Hristos vaskrse! Brba.Info vam želi srećan Uskrs!

Pravoslavni vernici danas slave Uskrs po Julijanskom kalendaru – vaskrsenje Isusa Hrista, najvažniji hrišćanski praznik. …