Doktor Nestorović: “Pandemija je prošla i vreme je da se okrenemo životu, ne možemo više da” …

Pulmolog dr Branimir Nestorović nastavlja da daje kontroverzne izjave, koje se dijametralno razlikuju od stavova ostalih stručnjaka Kriznog štaba, posebno Predraga Kona i Darije Kisić Tepavčević.

Ovoga puta rekao je da je pandemija koronavirusa gotova za rizične grupe i da ne treba više nositi zaštitnu opremu.

– Ovaj virus je jako slab. Nemamo teške pacijente. Imamo parametre koji to pokazuju. Ne može niko da naredi da se nose maske. Pandemija je prošla i vreme je da se okrenemo životu, ne možemo više da čekamo i sedimo zatvoreni, 0,01 odsto je šansa da se razbolite – rekao je Nestorović.

Prema njegovim rečima, korona virus je pokazao koliko je zdravlje ljudi urušeno i svu slabosti zdravstevnog sistema na Zapadu.

– Mi smo uspeli da zaštitimo stare i zdravstveni sistem jer smo imali opremu koju su nam dali Kinezi. Svaki smrtni slučaj je strašan, ali dobro smo prošli. Bilo je važno sve stegnuti dva meseca i sada možemo da se vratimo normalanom životu, da vratimo sve što smo izgubili – dodao je Nestorović.

On je ocenio da su bivše komunističe zemlje bolje prošle krizu koju je smrtonosni virus izazvao.

– Kad regulišete zdravstvo da bude profitabilno, važno vam je da donosi novac, ne zanima vas beznačajan pacijent. Novac se dobija od transplantacija. Oni su primarno zdravstvenu zaštitu zaboravili. Tercijarna zdravstvena zaštita je bitna jer donosi novac u zapadnim zemljama – objasnio je.

Kako kaže, korona može da se leči svetlošću, zato je bitno da se sunčamo.

Vakcina protiv Kovida 19 će teško biti napravljena.

– Tramp je sve dobro rekao, virus će nestati i neće trebati vakcina. Ne može da se napravi vakcina za virus koji se menja – objasnio je Nestorović.

Pozvao je građane da ove godine letuju u Srbiji.

– Nije to veliki problem ne ići na more – rekao je Nestorović za TV Pančevo.

Check Also

Mosk hoće da sruši YouTube! Stiže nova platforma!

Ilijan Mosk je otkrio da na platformu X, uskoro stiže novi format video sadržaja. Milijarder …