Parović: Vučić iznamljuje Srbe muftiji – Zukorlić skupio potpise u Vojvodini

Funkcioner Narodnog bloka I predsednik Narodnog slobodarskog pokreta (Slobodara), Miroslav Parović, izjavio je da vlast u prijavama listi za izbore koristi “politički inženjering” i pravi “političke orgije”, iznajmljujući ljude za razne stranke, a nekim partijama priznaje status manjinskih, kako bi ih instalirala u lokalne parlamente.

Parović je, na konferenciji za novinare, koji je održana danas u utorak 08. juna, rekao da Srpska napredna stranka iznajmljuje svoje članove za navodne opozicione liste i naveo primer pokrajinskog poslanika „naprednjaka“, koji je nosilac liste Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića u Novom Sadu.

„Lista Muamera Zukorlića, koja je koalicija makedonsko – bošnjačkih partija, predala je listu za pokrajinske izbore, sa 6.000 potpisa, a u Vojvodini živi 0,54 odsto Makedonaca i 0,17 odsto Bošnjaka. Jasno je da im je SNS to sakupljala“, konstatovao je on.

Parović je dodao da je SNS sakupljala potpise i koaliciji Čedomira Jovanovića i drugima, kao i da zato Narodni blok traži od Republičke izborne komisije da hitno javnosti stavi na uvid sve potpise, kako bi se znalo kako su se i na koji način sakupljali.

„Jovanović je sinoć tražio manjinski status na republičkim izborima. Tražim da se proveri da li je taj status dobio i na pokrajinskim. Tražim i da se vidi kako je Ujedinjena demokratska Srbija sakupljala potpise na republičkom nivou, a u Šapcu ide kao manjinska lista“, naveo je on.

VIDEO:

(Srbin.info)

Check Also

Može li Evropska unija da ostane ujedinjena?

Budućnost Evropske unije izgleda sve mračnija, jer se suočava sa „više od samo egzistencijalnog izazova“, …