Čudno izveštavanje Sputnjika: “Ekstremisti napadima izazvali policiju i nerede”

Pozivajući se na Tanjug i globalističke zapadne medije Sputnjik u naslov stavlja ” “Ekstremisti napadima izazvali policiju i nerede”. Neobjektivno izveštavanje Sputnjika sa rame uz rame zapadnim medijima B92, N1, Blic, i sa istovetnim tekstovima ima očiglednu nameru da očuva status kvo u nameri da se preda Kosovo.

Potpuno irealan tekst sa izvrnutom stvarnošću.

Njihov tekst sledi:

Svetske agencije izvestile su o sinoćnim protestima u Beogradu i Novom Sadu, a američki AP ističe da su u združenoj akciji snaga javne bezbednosti, policije, konjice i specijalnih antiterorističkih jedinica, korišćeni suzavac i oklopna vozila u razbijanju nasilnih, pretežno ekstremno desničarskih demonstranata.

Bi-Bi-Si izveštava da su mirne demonstracije počele u utorak u Beogradu, ali da su protesti eskalirali kada su se nezadovoljnim građanima priključili pripadnici ekstremno desničarskih organizacija i svojim agresivnim napadima na pripadnike snaga reda izazvali reakciju policije i nemire, prenosi Tanjug.

Kao inicijalni razlog za demonstracije, izveštač Bi-Bi-Sija navodi ponovno uvođenje restriktivnih mera i sumnje da je vlast prikrivala „tačan broj preminulih tokom prvih nedelja epidemije korona virusa u Srbiji“.

I drugi zapadni mediji izveštavaju o demonstracijama u Beogradu i Novom Sadu navodeći da ima povređenih i među policajcima i među demonstrantima, kao i da su oko skupštinskog zdanja, predsedništva i drugih institucija, postavljene policijske barikade i razmeštene jake snage reda.

AP je izvestio da je neposredan povod za demonstracije u Beogradu i Novom Sadu bila najava ponovnog uvođenja policijskog časa i drugih, strogih mera protiv širenja virusa korona.

Iako je predsednik Vučić juče održao konferenciju za novinare i saopštio da je krizni štab odlučio da se u Beogradu ne uvodi policijski čas, to nije pokolebalo ogorčene demonstrante da i sinoć pokušaju nasilan upad u zdanje skupštine Srbije, gađajući policiju kamenicama i flašama, navodi agencija.

Rojters podseća da su nasilni protesti počeli u utorak, uprkos upozorenjima da svako javno okupljanje nosi rizik od širenja virusa korona.

(Sputnik, Tanjug)

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …