Vuk Jeremić: Nema saradnje sa strankama koje su podržale vlast – dakle, “NE” za PSG, Zavetnike, Gordanu Čomić, Mišu Vacića i ostale njima slične

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao je da ta stranka neće sarađivati sa strankama koje su se prošle godine “polakomile na spuštanje izbornog cenzusa” i “svojim učešćem na izborima podržali vlast”.

Jeremić je u Senti, gde je Narodna stranka započela akciju prikupljanja potpisa za slobodne i fer izbore, naveo da opozicija ne sme da tajno pregovara sa predstavnicima vlasti, niti da pristane na izbore dok ne bude uslova da oni budu pošteni.

„Dakle, ‘ne’ za Pokret slobodnih građana, Zavetnike, Gordanu Čomić, Mišu Vacića i ostale njima slične… Ali, na stranu saradnja u opoziciji i pregovori o izborima – to je naš posao i sa tim ne bi trebalo opterećivati narod. Daleko važnije je kakve muke pritiskaju građane, kojima je svakim danom sve teže“, rekao je Jeremić.

On je dodao i da se NS „punom parom“ sprema za izbore, ali da će od izbornih uslova zavisiti da li će na njima i učestvovati.

„Mi smo dokazali da smo stranka koja drži reč i ne pravi etičke kompromise. Aktivisti Narodne stranke su na ulicama sa narodom, širom Srbije. Nema sreće od sedenja za tastaturom ili zurenja u telefon. Mora se u narod, mora se razgovarati sa ljudima, ko se politikom bavi po zatvorenim sastancima i društvenim mrežama, ne valja mu posao“, smatra je Jeremić.

(Beta)

Check Also

Izrael će danas odlučiti o uzvratnom udaru, na Iran!

Izraelska vlada će se danas sastati, kako bi odlučila o uzvratnom udaru na Iran. Ovo …