SAŠA RADULOVIĆ: Kompletna diktatura – Upravni i Ustavni sud ne smeju ni da pisnu a kamoli da sude – VIDEO

Nakon najnovije odluke Upravnog suda koji se oglušio na zahtev pokreta Dosta je bilo da čuva legalanost izbornog procesa, ovaj pokret je danas najavio učešće u protestu i blokadi Skupštine Srbije na dan kada poslanici, kojima je RIK dodelio mandate uprkos nezavršenom izbornom procesu, budu pokušali da uđu u Skupštinu.

Advokat i poslanik DJB, Vojin Biljić, rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da je Upravni sud „prešao sve granice pravne države, pravne logike i dostojanstva suda i pokazao da uvek može lošije“.

Na naše dve žalbe na odluke RIK-a o proglašenju izbornih rezultata i o dodeli mandata, jer može doći do prekrajanja izborne volje građana i do masovnog izvršenja krivičnog dela sprečavanja da se izbori ponove na 2.000 mesta, Upravni sud je rekao da se on ne bavi krivično-pravnim aspektima i da ne može da uvaži taj argument. Svaki upravni akt može se oglasiti ništavim ako dovodi do izvršenja krivičnog dela. Upravni sud je ovim odlučio da odbije da primenjuje Zakon o upravnom postupku i Zakon o upravnom sporu – kazao je Biljić.

On je ocenio obrazloženje suda kao neverovatan skandal.

-Nakon ovoga ne treba da nas iznenadi ako Upravni sud presudi da je Zemlja ravna ploča, ili da je Obilić albanski junak, ili da ne važi zakon gravitacije – ogorčen je Biljić.

On je preneo i navoede suda da sud ne ulazi u legalnost i legitimnost izbora.

– Pa, izbori da bi bili održani treba da budu i legalni i legitimni. Treba li da imamo oktroisane poslanike? Sud je dalje napisao da je tačno da smo ratifikovali Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, ali da se ona ne primenjuje u ovom slučaju. Pa, vaša obaveza je da primenjujete standarde Evropske konvencije – opomenuo je poslanik DJB.

Biljić je konstatovao da ćemo na doći do toga da nam u presudama piše da suveren nije narod već predsednik vladajuće partije.

-Poštenije bi bilo da su napisali „mi ne smemo drugačije da presudimo“. Morali ste da navedete da vas baš briga da li će to dovesti do izvršenja krivičnih dela, i da niste tu da čuvaju zakon i ljudska prava, već da biste primali platu – zaključio je Biljić.

Lider pokreta Saša Radulović je kazao da se ovi skandali nižu jedan za drugim.

-Nemamo Upravni sud, očekujemo slično i od Ustavnog suda. Ćute svi mediji, ćuti kompletna opozicija, ćute nevladine organizacije, svi jedva čekaju da se ovo završi, da se sklone u stranu dok vlast trguje nacionalnim interesima – rekao je on.

Prema njegovim rečima, na delu je igranka oko Kosova i Metohije.

-Sad vidimo da Nemačka isporučuje oružje Prištini, i to ne malo, nego veliko oružje. I to je suprotno volji Vašingtona i Moskve – upozorio je on.

Radulović je optužio ostatak opozicije da za to vreme gleda kako da im „podmetne nogu, priziva EU, poziva građane da nosi brnjice“.

-Očekujemo da će vlast pokušati da konstituiše Skupštinu na osnovu falsifikovanih rezultata. Taj dan kada bude zakazana falsifikovana Skupština, treba da se svi nađemo pred Narodnom skupštinom, i da je blokiramo uz salve zvižduka kada budu dolazili lažni poslanici. Ne nasiljem, ne da lomimo i palimo, već da je odbranimo od falsifikata, da odbranimo narodni dom. Mi ćemo biti tu, makar stajali sami – poručio je Radulović.

(Srbin.info)

Check Also

Makron želi da se Krim oduzme Rusiji!

Nijedan „trajni mir“ nije moguć, bez da Ukrajina preuzme kontrolu, nad ruskim poluostrvom, tvrdi francuski …