SAŠA RADULOVIĆ: Kompletna diktatura – Upravni i Ustavni sud ne smeju ni da pisnu a kamoli da sude – VIDEO

Nakon najnovije odluke Upravnog suda koji se oglušio na zahtev pokreta Dosta je bilo da čuva legalanost izbornog procesa, ovaj pokret je danas najavio učešće u protestu i blokadi Skupštine Srbije na dan kada poslanici, kojima je RIK dodelio mandate uprkos nezavršenom izbornom procesu, budu pokušali da uđu u Skupštinu.

Advokat i poslanik DJB, Vojin Biljić, rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da je Upravni sud „prešao sve granice pravne države, pravne logike i dostojanstva suda i pokazao da uvek može lošije“.

Na naše dve žalbe na odluke RIK-a o proglašenju izbornih rezultata i o dodeli mandata, jer može doći do prekrajanja izborne volje građana i do masovnog izvršenja krivičnog dela sprečavanja da se izbori ponove na 2.000 mesta, Upravni sud je rekao da se on ne bavi krivično-pravnim aspektima i da ne može da uvaži taj argument. Svaki upravni akt može se oglasiti ništavim ako dovodi do izvršenja krivičnog dela. Upravni sud je ovim odlučio da odbije da primenjuje Zakon o upravnom postupku i Zakon o upravnom sporu – kazao je Biljić.

On je ocenio obrazloženje suda kao neverovatan skandal.

-Nakon ovoga ne treba da nas iznenadi ako Upravni sud presudi da je Zemlja ravna ploča, ili da je Obilić albanski junak, ili da ne važi zakon gravitacije – ogorčen je Biljić.

On je preneo i navoede suda da sud ne ulazi u legalnost i legitimnost izbora.

– Pa, izbori da bi bili održani treba da budu i legalni i legitimni. Treba li da imamo oktroisane poslanike? Sud je dalje napisao da je tačno da smo ratifikovali Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, ali da se ona ne primenjuje u ovom slučaju. Pa, vaša obaveza je da primenjujete standarde Evropske konvencije – opomenuo je poslanik DJB.

Biljić je konstatovao da ćemo na doći do toga da nam u presudama piše da suveren nije narod već predsednik vladajuće partije.

-Poštenije bi bilo da su napisali „mi ne smemo drugačije da presudimo“. Morali ste da navedete da vas baš briga da li će to dovesti do izvršenja krivičnih dela, i da niste tu da čuvaju zakon i ljudska prava, već da biste primali platu – zaključio je Biljić.

Lider pokreta Saša Radulović je kazao da se ovi skandali nižu jedan za drugim.

-Nemamo Upravni sud, očekujemo slično i od Ustavnog suda. Ćute svi mediji, ćuti kompletna opozicija, ćute nevladine organizacije, svi jedva čekaju da se ovo završi, da se sklone u stranu dok vlast trguje nacionalnim interesima – rekao je on.

Prema njegovim rečima, na delu je igranka oko Kosova i Metohije.

-Sad vidimo da Nemačka isporučuje oružje Prištini, i to ne malo, nego veliko oružje. I to je suprotno volji Vašingtona i Moskve – upozorio je on.

Radulović je optužio ostatak opozicije da za to vreme gleda kako da im „podmetne nogu, priziva EU, poziva građane da nosi brnjice“.

-Očekujemo da će vlast pokušati da konstituiše Skupštinu na osnovu falsifikovanih rezultata. Taj dan kada bude zakazana falsifikovana Skupština, treba da se svi nađemo pred Narodnom skupštinom, i da je blokiramo uz salve zvižduka kada budu dolazili lažni poslanici. Ne nasiljem, ne da lomimo i palimo, već da je odbranimo od falsifikata, da odbranimo narodni dom. Mi ćemo biti tu, makar stajali sami – poručio je Radulović.

(Srbin.info)

Check Also

Amerika počinje da broji milijarde, koje je dala Ukrajini, sad se SAD drže za glavu ali ne svi

Korumpirani Vašington će nastaviti da toleriše ludorije Zelenskog, zahtevajući nove zalihe odbrane. Strpljenje ukrajinskih NATO …