LUKAŠENKO: Ne može se falsifikovati 80 odsto podrške

Belorusija će propasti ako pristanemo na ponavljanje predsedničkih izbora, kaže predsednik te zemlje Aleksandar Lukašenko.

“Rukovodstvo NATO-a nas poziva da održimo nove izbore. Ako na to pristanemo, propašćemo kao država”, rekao je Lukašenko na mitingu svojih pristalica u Minsku, prenosi Sputnjik.

On smatra da su izbori bili validni jer se ne može falsifikovati 80 odsto podrške.

Beloruski lider je zahvalio svima koji su došli na miting, dodavši da nije pristalica mitinga, ali je morao pozvati narod na pomoć.

On je podsetio da je za njegovo vreme Belorusi prvi put u istoriji izgradili nezavisnu državu i dodao: “Ako Belorusi žele reformi, sutra ćemo ih započeti”.

U svom govoru je podsetio da snage NATO-a gomilaju snage na zapadnim granicama republike.

“Tenkovi i avioni su na 15 minuta od naših granica… Povećava se vojna snaga na zapadnim granicama naše države”, rekao je Lukašenko.

Međutim, zatražio je od protivnika vlasti da ne diraju novinare državnih medija i njihove porodice.

“Ne daj bože da se nešto desi, odgovaraćete”, izjavio je predsednik, dodavši da on nije krivac za nasilje na ulicama, već opozicija.

On je pozvao i da “ne plaše” vojnike.

“Igrate se s vatrom”, upozorio je predsednik.

Lukašenko je klekao pred okupljenima.

“Hvala vam. Prvi put u svom životi sam na kolenima, pred vama. Vi ste to zaslužili”, zaključio je Lukašenko.

“Mnogo vam hvala što ste pokazali da se gospodari ove zemlje, ove prestonice. Oni će to dugo pamtiti. Stojim pred vama na kolenima prvi put u životu”, rekao je emotivno predsednik Belorusije.

Podsetimo, danas se u Minsku održava miting podrške aktuelnom predsedniku republike Aleksandru Lukašenku. Prema nekim podacima, na njemu učestvuje nekoliko hiljada ljudi.

(Tanjug,Sputnik)

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …