Putin: Ako u Belorusiji počnu nasilne demonstracije, ulazi ruska vojska

Ruski predsednik Vladimir Putin komentarisao je proteste u Belorusiji, napominjući da se situacija stabilizuje.

Nema potrebe za upotrebom ruskih snaga u Belorusiji, rekao je Putin, dodajući da se nada da za tim neće biti potrebe, sa čim je i Minsk saglasan.

Takođe je izjavio da ruske snage neće biti upotrebljene “sve dok ekstremisti u Belorusiji ne pređu nijednu granicu”, prenosi Sputnjik na engleskom.

“Ne treba ništa skrivati. Postoje relevantni članci koji govore da bi sve države članice organizacija … trebale jedna drugoj pružiti pomoć u zaštiti suvereniteta, spoljnih granica i zaštite stabilnosti. S tim u vezi imamo obaveze prema Belorusiji, a Aleksandar Grigorijevič Lukašenko postavio je pitanje da li bi želeo da mu pružimo odgovarajuću pomoć, ako je potrebno. Rekao sam da će Rusija ispuniti sve svoje obaveze”, naglasio je Putin u intervjuu za TV kanal Rusija 1.

“Nećemo koristiti ruske snage sve dok ekstremistički elementi, skrivajući se iza političkih parola, ne pređu određene granice, jednostavno ne počnu da pljačkaju, ne počnu da pale automobile, kuće, banke, ne pokušaju da zaplene administrativne zgrade itd”, rekao je Putin.

Check Also

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk: Nije dobro!

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk je rekao da je protiv američkih carina, na kineska električna vozila …