Moskva: Zapad da prestane da podstiče Albance, na ugnjetavanje Srba!

Kako se ističe, ćutanje Zapada odavno već ne čudi.

Zapadne zemlje, koje su pokrovitelji radikalnih kosovskih Albanaca, slepo ih podstiču na pokušaje ugnjetavanja srpskog stanovništva i raspirivanje nacionalizma, ističu u Moskvi.

– Prištinska vrhuška je odavno trebalo da shvati da su pokušaji da se provokacijama preostali svet ubedi u održivost ozloglašene ‘kosovske državnosti’ u startu osuđeni na propast.

Raspirivanje albanskog nacionalizma i šovinizma, sistematsko ugnjetavanje srpskog i drugog nealbanskog stanovništva, pritisak na SPC svedoče, o neodrživosti tog projekta – istaklo je rusko Ministarstvo.

Kako se ističe, ćutanje Zapada odavno već ne čudi.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

– To je simptom slepog podsticanja radikalnih kosovskih Albanaca od strane njihovih pokrovitelja. Evropska unija, kojoj je Generalna skupština UN dodelila posredničku funkciju u dijalogu Beograd-Priština, očigledno ne uspeva da se izbori sa svojom ulogom, s obzirom na to da posle skoro devet godina od postizanja sporazuma nije u stanju da savlada to što kosovski Albanci sabotiraju ispunjavanje obaveza po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština – navodi se u odgovoru na jedno od pitanja koje je stiglo za nedavno održanu godišnju konferenciju ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, a na koje tada nije uspeo da odgovori.

Rusija, ističe se, namerava da insistira na tome da ispadi Prištine budu adekvatno okvalifikovani u međunarodnim organizacijama, pre svega u Savetu bezbednosti UN.

Ponovljen je stav da je trajno rešenje kosovskog problema moguć jedino na osnovu međunarodnog prava, odnosno Rezolucije SB UN 1244, kojom je precizirano da je pokrajina deo Srbije.

Novosti.rs

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ruski poslanik Šeremet: Slanje francuskih trupa u Ukrajinu smatraće se njenom okupacijom!

Slanje francuskih trupa u Ukrajinu smatraće se njenom okupacijom, a Pariz će postati strana u …