Dačić: Predsednik Vučić Amerikancima odbio Tačku 10 o priznanju Kosova

Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, izjavio je da je dobio informaciju iz srpskog tima koji je u Vašingtonu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić brutalno odbio Tačku 10 koja se odnosi na međusobno priznanje Srbije i Kosova.

„Vučić je sagovornicima jasno stavio do znanja da je takozvano međusobno priznanje apsolutno neprihvatljivo“, rekao je Dačić

„Tačno je da je papir sa svim ovim predlozima i Tačka 10 bio na pregovaračkom stolu koju je, prema informacijama koje sam dobio na sa najvišeg nivoa delegacije u Vašingtonu, na brutalan način odbio“, rekao je Dačić gostujući na TV Pink..

„Papir sa ovom tačkom nije nama nikada ranije predočen, već samo onaj o ekonomskim temama. Vučić je reko više puta rekao da mi želimo kompromis, ali oni očito misle da mi priznamo Kosovo“, istakao je Dačić, gostujući na TV Pink.

Nesumnjivo je, kaže, Dačić da je ovo jedan od pokušaja SAD dođu do nekog rešenja.

„Razgovaralo se i ranije o ekonomije i mi u tome hoćemo da učestvujemo, ali ako postoji neka želja da se putem skrivene agende stavi i formulacija međusobnog priznanja, to neće moći“, naveo je šef srpske diplomatije.
On kaže i da je američka administracija je uvek takvu formulaciju prihvatala, ali da nije Evropska unija.

„Mi smo jasno rekli da je tako nešto za Srbiju neprihvatljivo I da smo apsolutno spremni da postižemo samo dogovore oko čega se saglasimo. A ako se ne slažemo, nema dogovora“, dodao je Dačić.

Check Also

Premijer Rumunije: Ne postoje ,ni Moldavci, ni moldavski jezik!

Tokom televizijske debate na kanalu Digi24, šef rumunske vlade Marsel Čolaku uskratio je Moldavcima kao …