Evo ovde se nalazi novac – U džepovima bratije Brnabić, u džepovima bratije Kisić

Došli ispred zgrade Predsedništva u nadi da ćemo naći Zagorku Dolovac, pošto je posle duge potrage viđena ovde skrivajuči se od javnosti, a imamo mnogo materijala za nju, izjavila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tapić, na konferenciji za novinare, dodavši:

„Došli smo da obavestimo javnost gde se nalazi novac za majke, porodilje, profesore, lekare, privrednike… Evo ovde se nalazi novac, u džepovima bratije Brnabić, u džepovima bratije Kisić, u džepovima onih koji su najbliži vlasti“. Tepić dalje pita i odgovara:

„Zašto nema novca za privrednike i poljoprivrednike? Zato što je 17. jula 2020. godine, dakle i dalje u jeku pandemije, 313 miliona dinara novca svih građana Siniša Mali iz ministarstva finansija dodelio firmi rođenog brata Ane Brnabić , firmi u kojoj je direktor. Dakle, školski drug Ane Brnabić 313 miliona dinara dodeljuje firmi njenog brata“.

I to nije bilo sve, kako kaže Tepić i objašnjava na koji se način još podržavala “partija i bratija:

„Da ne bude premalo, evo vam 6. april ove godine, vanredno stanje. Ministarstvo za rad 692 miliona dinara dodeljuje firmi Aseko. Još jedan član vlade koji je odgovoran premijerki Brnabić, dodeljuje 692 miliona našeg novca, kada nema opreme za lekara, kada nema za lečenje pacijenata, kada nema za pomoć prirvredi, taj novac ide u džep brata Ane Brnabić“.

Tepić je zatim navela i na koji je način EMS pomagao firmi „Aseko“.

„EMS je u julu mesecu, kada nema para, dodelio 27 miliona dinara firmi „Aseko“. Naravno, Ministarstvo lokalne uprave i samouprave, tada potpisuje sličan ugovor. Zanimljiv je i ugovor Ministarstva zdravlja. To je primer za bratiju Kisić, Dariju Kisić Tepavčević i njenog rođenog brata, koji je direktor u firmi „Nites“. Zlatibor Lončar je potpisao ugovor na 53 miliona dinara, i to „Telekomu“, koji ne znam kakve veze ima sa IT firmama i poslovima, a „Telekom“ ova 53 miliona deli sa firmom Nites, u kojoj je direktor rođeni brat Darije Kisić Tepavčević. Dokazali smo da je Telekom pred bankrotom, da SNS uprava „Telekom“ vidi kao svoju kasicu prasicu. Suština ugovora je da bi se posrnulom, potonulom Telekomu obezbedio novac iz budžeta da pokrije dugove“ , istakla je Marinika Tepić.

(Srbin.info)

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …