Lavrov: Grdno greše na Zapadu oni koji učtivost Rusije tumače kao slabost

Oni na Zapadu koji učtivost Rusije tumače kao slabost grdno greše, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Kako kaže jedno poznato lice ruske kinematografije: nije u snazi Bog, nego u istini. Imamo mi i jednu dobru poslovicu – meki smo na rečima, ali ne damo na sebe. I oni koji našu učtivost doživljavaju kao slabost, prave veliku grešku“, rekao je ruski ministar.

On je prethodno rekao da Zapad u izveštavanju o protestima u Rusiji primenjuje dvostruke standarde, odnosno kada govore o događajima u Rusiji prikazuju samo reakciju policije na ponašanje demonstranata, a ne i ponašanje demonstranata.

Podsetimo, Moskovski sud je juče doneo odluku da uslovna kazna Navaljnom bude zamenjena zatvorskom kaznom od tri i po godine.

Sudskom procesu prisustvovali su i predstavnici petnaestak zapadnih ambasada, a vodeće zapadne zemlje su posle izricanja presude momentalno od Rusije tražile da opozicionar bude oslobođen.

Navaljni je imao dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za proneveru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja.

Pošto se nije odazivao na pozive policije on je uhapšen na aerodromu u Moskvi po povratku sa lečenja u Berlinu. Nakon toga njegove pristalice su organizovale neodobrene proteste u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …