U Crnoj Gori na ivici pucanja – Odlučeno: “Nećemo podržati Krivokapića”

U parlamentu Crne Gore održan je sastanak lidera parlamentarne većine.

Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, navodeći da taj politički savez neće podržati smenu ministra pravde Vladimira Leposavića koju je danas zatražio premijer Zdravko Krivokapić.

Mandić je novinarima, nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine, kazao da su čvrsto odlučili da urade ono što od njih traže građani.

„A to je da obranimo demokratiju koja je pobedila 30. avgusta. Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe“, istakao je Mandić.

On je rekao da će ubrzo imati novi sastanak, na kome će predstaviti konkretne predloge za izlazak iz krize.

Mandić je, komentarišući smenu Leposavića, kazao da nije dobra atmosfera da se tako raspravlja između premijera i ministara, da to tako ne sme da se radi, i da se stvari „prelamaju preko kolena“.

Mandić je naveo da ne smeju da se uvažavaju predlozi koji dolaze od nedbronamjernih adresa.

„DF neće podržati razrešenje Leposavića. Ako neko želi da smeni Leposavića, moraće to da uradi sa nekim drugim. Premijer se sa nama nije konsultovao vezano za razrešenje Leposavića. Da jeste, mi bi mu rekli da nipošto ne povlači takve poteze“, rekao je Mandić.

Poslanik DF-a Milan Knežević rekao je da je na sastanku bilo reči i o tužilačkim zakonima.

„Dotakli smo se i tužilačkih zakona i nadamo se da ćemo narednih dana dobiti neke predloge koji bi išli u pravcu reforme tih zakona“, kazao je Knežević.

Ona je istakao da su smene u tuzilaštvu neophodne jer je ono, kako je naveo, postalo četrvrta grana vlasti.

Sastanku su prisustvovali Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Pokreta za promene Nebojša Medojević, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, potpredsednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, predsednik Ujedinjene reformske akcije Dritan Abazović, predsednik Demosa Miodrag Lekić, predsednik Ujednijene Crne Gore Goran Danilović, predsednik CIVIS-a Srđan Pavićević, predsednik Radničke partije Maksim Vučinić i predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

(rtcg)

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …