Evo zašto je Bajden nazvao Putina ubicom – Sprema se rat!

Nije preterano ako se kaže, da je Putin u mitologiji anglozionističkog carstva nešto slično sotoni ili da je on svojevrsni „Sauron“ koji je oličenje zla.

I, svi smo čuli da je nedavno Bajden u snimljenom intervjuu izjavio da je Putin „ubica“.

Kada joj se pružila prilika da ublaži ovu izjavu, Jen Psaki nije učinila tako nešto.

Stoga možemo zaključiti da je ovo bila zvanična, namerno planirana karakterizacija ruskog lidera.

Ovakav jezik zapadni zvaničnici nikada nisu koristili tokom hladnog rata, bar ne na najvišim nivoima. Pa zašto ta vrela mržnja prema Putinu?

To nije zato što je bivši GPU KGB SSSR-a. Jurij Andropov je bio bivši predsednik KGB-a i mnogo je učinio na jačanju KGB-a, njegovog osoblja i operacija.

Pa ipak, niko ga nije nazvao ubicom.

Ni ovo nije zbog Krima ili Donbasa, bar ne direktno, jer kada je SSSR napao Čehoslovačku, a pre toga i Mađarsku, zapadni političari nisu Hruščova ili Brežnjeva nazivali „ubicama“.

To nije zbog obaranja MH-17 (svi zapadni lideri znaju da su to laži zapadnih specijalnih službi), jer je bilo nekoliko civilnih aviona koji su oborile razne države, ali to nije rezultiralo vrsta totalne demonizacije vođa ovih država.

Mogao bih da nastavim i dalje, ali shvatate poentu: čak i ako pažljivo raščlanimo sve optužbe protiv Putina, otkrićemo da je vrsta totalne demonizacije, kojoj je bio predmet, prilično jedinstvena po svom intenzitetu i obimu.

Postoji ogromna razlika između koncepata „uzrok“ i „izgovor“, a svi primeri koje sam naveo nisu ništa drugo nego izgovori. Moramo sagledati stvarne uzroke tako slepe mržnje prema Putinu.

Ovde nailazimo na još jedan spisak mogućih razloga: prvo, nesporno je da, dok je Eltsin zamalo uništio Rusiju kao zemlju, Putin je u neverovatno kratkom roku, sam „vaskrsao“ Rusiju.

Od zemlje koja je bila rastrgana i stanovništva koje nije želelo ništa više nego da postane sledeća Nemačka ili, ako to ne učini, bar sledeća Poljska, Putin je pretvorio Rusiju u najjaču vojnu silu na planeti i potpuno je preoblikovao rusku percepciju sebe i Rusije.

I ne samo to, već je Putin svaki potez Zapada (poput, recimo, sankcija, bojkota ili pretnji) koristio za dalje jačanje Rusije (sredstvima kao što su zamena uvoza, međunarodne konferencije i vojni manevri).

Što je najvažnije, Putin je odvojio Rusiju od mnogih institucija ili mehanizama koje kontrolišu SAD, što je potez koji je takođe neizmerno služio Rusiji.

Američki političari govorili su o zemlji sa „ekonomijom u sitnicama“ i o „benzinskoj pumpi koja se maskira kao zemlja“.

Ali u stvarnom svetu (zona B), ruska ekonomija je prošla mnogo bolje od zapadne i, što se tiče „energetskog rata“ između SAD-a, KSA-e i Rusije, završila je katastrofalnim porazom za SAD i trijumfom za Rusiju i, u manjoj meri, KSA.

Zatim je usledio COVID i zaista epska katastrofa potpunog lošeg upravljanja zapadom ove krize.

I ne samo to, već kontrast u tome kako su se Rusija (i Kina!) Nosile s krizom i šta je Zapad uradio, nije mogao biti veći.

Što se tiče Rusije koja je prva zemlja koja je stvorila vakcinu (do sada ih zapravo nije bilo manje od tri; sada Rusija treba da izda još jednu vakcinu, koja ovaj put štiti životinje od COVID-a) i, još gore, zemlju koja je stvorila najbolje vakcine na planeti – ovo je PR katastrofa za Zapad i Zapad ne može ništa da učini da ublaži udarac.

Ako ništa, stvari se samo pogoršavaju, što pokazuju sva nadolazeća zaključavanja u Evropi – za razliku od ove fotografije srećnog Lavrova u Kini koji nosi masku, na kojoj je napisano „FCKNG KRNTN“!

Ali ni to nije pravi razlog, što pokazuje činjenica, da je Zapad već mrzeo Putina mnogo pre COVID-a. Sve ukazuje da se Zapad sprema za konačni obračun sa Rusijom.

Borba.Info

Check Also

Makron želi da se Krim oduzme Rusiji!

Nijedan „trajni mir“ nije moguć, bez da Ukrajina preuzme kontrolu, nad ruskim poluostrvom, tvrdi francuski …