“Nagoveštaj nasilja prema Srbima” – Haradinaj preti: Ako Kosovo ne bude član UN i NATO, pridružićemo se Albaniji…

Ako Kosovu ne bude dozvoljeno da se pridruži UN i članstvo u NATO moramo da se ujedinimo sa Albanijom “

Predsedavajući ABK Ramuš Haradinaj je rekao da ako Kosovu ne bude dozvoljeno da se pridruži UN i NATO, onda se mora ujediniti sa Albanijom, prenosi Reporteri.

On je ukazao da je Albanija članica NATO saveza i da bi i Kosovo trebalo da bude član zapadne vojne alijanse.

“Albanci nikada nisu bili bliže bezbednosnoj organizaciji, kao što je NATO. Albanija je u NATO i mi smo bliski NATO. Kosovo bi takođe trebalo o da bude u NATO.

Ako Kosovu ne bude dozvoljeno da se pridruži UN i članstvo u NATO moramo da se ujedinimo sa Albanijom “, rekao je on.

“To je nagoveštaj nasilja prema Srbima”

Najnovija pretnja Ramuša Haradinija ujedinjenjem sa Albanijom još jednom je na videlo iznela koliko je duboko nepoštovanje albanske političke vrhuške u Prištini prema sugrađanima srpske nacionalnosti, ocenio je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igor Popović.

“Pretnje te vrste, koje uvek između redova nose i nagoveštaj nasilja, Srbiji i Srbima su ovoga puta upućene uoči najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, kada svi hrišćani jedni drugima i svojim komšijama druge vere upućuju poruke mira i tolerancije.

Kosovo i Metohija je sastavni deo Republike Srbije, i po našem Ustavu i po međunarodnom pravu, a jedini razuman način da se sve nesuglasice u vezi sa tim pitanjem reše jeste dijalog“, rekao je Popović.

On je naglasio da su hrišćani u danima uskršnjih praznika dodatno tolerantni i spremni da praštaju, međutim niko ne bi smeo da to zloupotrebljava tako što će se Srbiji i srpskom narodu obraćati na drzak i preteći način.

“Pozivam i ovom prilikom političare u Prištini da se okanu pretnji, i da pokažu elementarnu odgovornost i prema svim žiteljima Kosova i Metohije i prema regionu, tako što će konačno prerasti ratobornu retoriku s kraja prošlog veka, i pokazati da su, osim što su sposobni da neprestano prave probleme, kadri i da probleme rešavaju na miroljubiv i civilizovan način“, poručio je Popović.

Borba.Info

Check Also

Uz pomoć Indije, SAD mogu da dobiju podatke o ruskim lovcima!

Za učešće u zajedničkoj vežbi Veer Guardian u Japanu, indijsko vazduhoplovstvo je privuklo nekoliko lovaca …