Evo šta je Vučić poručio svakom eventualnom, budućem Hitleru…

“Svakom budućem Hitleru će naša prestonica prva reći ‘ne’, znajući šta daje i zašto ga daje”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao večeras da srpski narod ne sme i neće da zaboravi da je “jasno rekao ‘ne’ fašizmu” 40-ih godina 20. veka i da nijedan drugi narod na prostoru bivše Jugoslavije nije na tako jasan način učinio.

On je večeras u Narodnom pozorištu, tokom svečane akademije povodom Dana pobede, rekao da Srbi kao jedni od najvećih žrtava Drugog svetskog rata “neće da ćute i da se dodvoravaju” političarima iz regiona “kako su to činile prethodne generacije srpskih političara”.

Rekao je i da nikada manje zemalja suštinski nije obeležavalo Dan pobede nad fašizmom i da “nije slučajno” što se u tom sukobu nipodaštava uloga Crvene armije i što se u regionu “dnevno prekrajaju činjenice”.

“Nikoga nema dovoljno da više pristanemo na takvo obezvređivanje… Nećemo da pristanemo na reviziju istorije koja se sprovodi u regionu, posebno ne od onih koji su, dok je Beograd bio bombardovan, naciste dočekivali cvećem i koji su sprovodili najžešći pogrom nad jednim narodom u njegovoj skorašnjoj istoriji”, naveo je predsednik.

On je rekao da “nije čudo” što političari, koje nije direktno imenovao, žele da sakriju istinu o Drugom svetskom ratu na području bivše Jugoslavije, a da “veliki deo njih po svaku cenu pokušava da promeni tok istorije”.

Prema njegovim rečima, Srbi su u odnosu na druge narode iz bivše zajedničke države dali “neuporediv doprinos” borbi protiv nacizma, a da su i ustaše i nacisti prevashodno teror sprovodili nad srpskim narodom.

“Možete mene da vređate koliko hoćete, ali kao predsednik neću da vam dozvolim da vređate jasenovačke, glinske i druge žrtve. I kada kažete da sam drzak i bezobrazan kada vam govorim istinu u lice, kažem vam biću još drskiji i bezobrazniji, jer ste Srbiju dovoljno ponižavali”, rekao je Vučić.

On je dodao i da bi pristajanje na “reviziju istorije” bilo isto što i reći da su Srbi “bespotrebni i suvišni”.

“Nemamo pravo na to, revizija toga šta je fašizam rezultiralo bi time da se on u još grotesknijem obliku ponovo pojavi.

Srbi ponosni, pravdoljubivi i prkosni su morali da plate preskupu cenu svog državotvornog i slobodarskog impulsa…

Svakom budućem Hitleru će naša prestonica prva reći ‘ne’, znajući šta daje i zašto ga daje”, zaključio je Vučić.

Beta

Check Also

Sve krvavija bitka za Volčansk, Ukrajincima preti „kotlić”!

Bitka za Volčansk na harkovskom pravcu, postaje sve teža i krvavija – ruske snage svim …