SALVINI BESAN… INVAZIJA JE POČELA!

Krajnje levičarska Vlada u Italiji, vidi dolazak migranata kao potencijalno biračko telo koje bi im pomoglo da ostanu na vlasti.

Novi pakao na Siciliji, a u Maroku, Tunisu i Alžiru nigde rata…

U toku noći nastavljeno je “spašavanje migranata” koji kriminalnim putem dolaze, na italijanske obale.

Kako prenosi Ansa, samo u toku nedelje hiljade migranata je stiglo na obalu Lampeduze, ostrva najbližeg Africi, zbog čega su loklane vlasti, zatražile pomoć jer su centri na ostrvu već prenatrpani i migranti se smeštaju na otvorenom.

Novi masovni dolasci migranata izazvali su polemiku među političkim liderima i strankama, pa je tako lider stranke “Liga” Mateo Salvini optužio vlasti da vode previše blagu politiku i da su širom otvorile vrata migrantima.

List “Il Fato kotidijano” podseća da je u toku proces Salviniju koji je, u vreme dok je bio ministar unutrašnjih poslova, pokušao da reši problem ilegalnih migranata tako što im je zabranio pristajanje u italijanske luke.

Centralna vlada premijera Marija Dragi, kako izveštava list, traže od EU da primeni postojeći dogovor o raspodeli novih migranata u svim zemljama članicama.

Krajnje levičarska Vlada u Italiji, vidi dolazak migranata kao potencijalno biračko telo koje bi im pomoglo da ostanu na vlasti.

Nesfalsh/Tanjug

Check Also

Rusi uzeli Očeretino – ceo donbaski front, pred velikim promenama!

Vojnici ruskog 433. puka 27. iz grupe jedinica Centar podigli su nacionalnu trobojku, nad upravnom …