Bakir Izetbegović spreman za rat sa Srbima! – Neće biti nikakvog mirnog razlaza!

Pozvao je i Hrvatsku da u pregovorima sa BiH, a ne njenim entitetima, reguliše pitanje polaganja gasovoda ispod reke Save kao državne granice.

Predsedništvo Stranke demokratske akcije odbacilo je bilo kakav pokušaj da se dovodi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a lider stranke Bakir Izetbegović je poručio kako “ne može i neće biti nikakvog mirnog razlaza niti odvajanja nijednog pedlja teritorije BiH”.

„Predsedništvo SDA odlučno odbacuje bilo kakav pokušaj da se tzv. `non pejperima` ili drugim načinima političkog i diplomatskog djelovanja dovodi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet BiH”, rekao je Izetbegović.

On je ponovio poziv zemljama članicama Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira, kao i zemljama EU da “uvedu sankcije predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog secesionističkih prijetnji”.

Izetbegović je, takođe, ponovio i poziv Ustavnom sudu BiH da hitno postupi po zahtevu 24 poslanika u parlamentu BiH i donese privremene mere kojima bi se, kako je naveo, sprečile aktivnosti vlasti Republike Srpske na izgradnji tri hidroelektrane na Drini.

Aranžmane izgradnje hidroelektrana na reci Drini i izgradnju aerodroma u Trebinju, Izetbegović je nazvao “uzurpatorskim atacima Srbije na resurse BiH”.

Pozvao je i Hrvatsku da u pregovorima sa BiH, a ne njenim entitetima, reguliše pitanje polaganja gasovoda ispod reke Save kao državne granice.

Izetbegović je na konferenciji za novinare rekao da je stranačko Predsedništvo danas ponovilo poziv Savetu ministara i svim političkim akterima da se bez odlaganja, u punom kapacitetu, posvete ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije da bi BiH što pre došla u poziciju da joj EU odobri kandidatski status.

Fakti

Check Also

Turske kompanije za oružje, povećavaju proizvodnju artiljerijske municije za Ukrajinu, po narudžbi SAD!

Privatne odbrambene kompanije u Turskoj spremne su da preuzmu porudžbine, od Sjedinjenih Država za proizvodnju …