Slobodan Stojičević: Ko su ti, glavni igrači „duboke crkve”, u SPC? – VIDEO

Ko su glavni igrači „duboke crkve” u SPC? Slobodan Stojičević, pravnik, pisac i prevodilac, govori o svojoj novoj knjizi “Hibridni rat protiv Srpske Pravoslavne Crkve”.

U ovoj knjizi autor daje osnove ratova “nove generacije” (mrežni, informacioni, psihološki, kognitivni, kiber i t.d.) koji kada se kombinuju daju hibridni rat.

Autor govori o strateškim postavkama hibridnog rata protiv SPC, o glavnim pravcima napada i o članovima klira koji su manipulisani za potrebe američkih agresora.

Tri su glavna pravca napada: Artemije, Pravoslavni Bogoslovski Fakultet i Eparhija Zahumsko-hercegovačka.

Za potrebe hibridnog rata se koriste najnovja naučna dostignuća iz raznih naučnih oblasti (psihologije, informatike i t.d.).

Na primer protiv bivšeg vladike Artemija su korišćena dostignuća prediktivne analitike na osnovu kojih su velike svote iz Amerike “investirane” u Artemija.

Za “rad” sa PBF su korišćene državne nevladine organizacije (posebno Fondacija Konrad Adenauer) koje su “investirale” velike svote u preko 130 aktivnosti (letovanja, seminara, konferencija,…) sa mladim bogoslovima koji su kasnije uznapredovali do visokih pozicija u Crkvi i na PBF.

Naročito je objašnjen termin “DUBOKA CRKVA”, koji se prvi put pojavljuje.

Duboka crkva je analog Duboke države unutar SPC i izgrađivana je već preko dvadeset godina.

Knjigu možete naručiti na telefon 063 102 28 55. (1000 dinara – besplatna dostava)

Borba.Info/Helmkast

Check Also

“Black Market”: Starlink terminali pali u pogrešne ruke! – Bloomberg

Efikasnost Starlink-a kao komunikacionog alata čini satelitski internet metom za rastuću trgovinu, na crnom tržištu …