KATASTROFA U BRISELU! ALBANCI PODIVLJALI – TRAŽE PRIZNANJE ODMAH!

Bio sam veoma blag, jer nisam želeo da ukažem na druge stvari, zbog potpunog odustsva realnog odgovora – rekao je Vučić.

Fijasko dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pregovori sa delegacijom Prištine nisu bili nimalo uspešni.

– Tražili su samo hitno i odmah da kažemo kada ćemo priznati nezavisnost Kosova.

Albanci nisu došli na dijalog već samo da provociraju i da izazovu reakciju Beograda – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije kaže da je dogovoreno da se dijalog nastavi do kraja jula, ali i konstatovao da ovakvom sastanku nije prisustvovao, zbog, kako kaže, odsustva odgovornosti i realnosti sa prištinske strane.

– Dogovoreno je da se do kraja jula nastavi dijalog i nadam se da je to jedna važna stvar, koja bi mogla da garantuje očuvanje mira i stabilnosti, a sve drugo bi bilo izlišno komentarisati – rekao je Vučić novinarima.

Preneo je da prištinska delegacija ne želi da ispuni ugovore koji su Albanci potpisali i ne želi da razgovara o Zajednici srpskih opština.

– Oni nazivaju incidentima i provokacijama činjenicu da Srbi žele da prisustvuju liturgijama u svojim cvrkvama.

Bio sam veoma blag, jer nisam želeo da ukažem na druge stvari, zbog potpunog odustsva realnog odgovora – rekao je Vučić.

On je dodao da će u narednim danima razgovarati sa Srbima sa KiM, jer je, kaže, veoma uplašen, videvši sa koliko neodgovornosti ćemo morati da se suočavamo u budućnosti.

– Spremni smo da prihvatimo svaki datum i dan za nastavak razgovora, to je veoma važno i ne postoiji ništa važnije za nas od obezbeđivanja siguirnosti i bezbednosti za naš narod na KiM i poštovanja svega potpisanog – rekao je Vučić.

Sputnjik

Check Also

Francuki Le Mond: SAD produžavaju ukrajinski sukob u svoju korist

Žan-Mišel Beza, kolumnista francuskog izdanja Monda, optužio je Sjedinjene Američke Države da imaju koristi od …