CNN: Američka špijunaža se domogla genetskih podataka o virusima iz Vuhana!

Zato tvrdi su kineski zvaničnici izbrisali genetske podatke do kojih su došle američke specijalne službe u septembru 2019. godine.

Tajne službe SAD proučavaju genetske podatke o virusima iz laboratorije Instituta za virusologiju u Vuhanu, objavio je CNN.

Pozvao se na sopstvene izvore, navodeći da Sjedinjene Države „dobile pristup informacijama o 22 hiljade virusa koji su proučavani u laboratoriji u Vuhanu“.

Naglasio je da se navodno „ne zna se tačno kako i u koje vreme su (američki) obaveštajci uspeli da dođu do tih podataka“.

Pritom nije isključio „mogućnost hakovanja servera povezanih sa istraživanjima u laboratoriji u Vuhanu“.

CNN tvrdi da se „genetski podaci o virusima pažljivo analiziraju pomoću superračunara u laboratorijama (američkog) Ministarstva energetike“.

Čak prenosi da to „analiziranje“ otežava to što je sav propratni tekst „na kineskom jeziku sa specijalnom leksikom“, zbog čega će „biti potrebno angažovanje pouzdanog prevodioca“.

CNN ne navodi kada će „analiziranje“ biti završeno.

Zato tvrdi su kineski zvaničnici izbrisali genetske podatke do kojih su došle američke specijalne službe u septembru 2019. godine.

Nejasno je da li sada američke tajne službe analiziraju te podatke.

Ako je tako, onda možda nikakvog brisanja nije bilo već se radi o velikoj antikineskoj igri Vašingtona.

Fakti

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …