NATO vojnik poslat na granicu da “obuzda Rusiju”, sada tuži Britaniju, jer je od zime, ostao trajno da muca!

Vojnici zemalja članica NATO-a nezadovoljni su uslovima službe, u blizini ruskih granica i podnose tužbe protiv sopstvene komande, tražeći višemilionsku odštetu.

Jedan od tipičnih primera pravne tužbe britanskog vojnika Čilešea Mvambe odeljenju za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva, opisao je analitičar Andrej Kots u članku za RIA Novosti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Mvamba je afričkog porekla i bio je potpuno nespreman za mraz u Estoniji, gde je raspoređen, „da obuzda Rusiju“, primećuje novinar.

„U novembru 2017, u okviru operacije CABRIT, Čileše Mvamba je otišao u Estoniju na tri nedelje u vojnu bazu u blizini grada Tapa, 150 kilometara od granice sa Rusijom…

– Poslovno putovanje je postalo prava noćna mora “, objasnio je Kotz.

Po povratku u Veliku Britaniju, Mvamba se požalio na strašne uslove službe u blizini ruske granice, gde je pretrpeo hipotermiju i počeo da muca.

Britanski vojnik podneo je tužbu Višem sudu u Londonu i od Ministarstva odbrane traži odštetu, u iznosu od 860 hiljada funti.

Istovremeno, hladno vreme u Estoniji, koje „ne može da se izdrži“, u novembru 2017. nije prešlo minus četiri stepena Celzijusa, naglašava Kots.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Fon der Lajen: Ako Rusija pobedi u Ukrajini…

Pobeda Rusije u ukrajinskom sukobu promeniće tok istorije u Evropskoj uniji koja u slučaju nikada …