Putin i Si Đinping: Uništićemo terorizam i trgovinu drogom u Avganistanu!

“Ukazano je na važnost uspostavljanja mira u toj zemlji što je pre moguće i sprečavanja širenja nestabilnosti na susedne zemlje i region“.

Vladimir Putin i Si Đinping izrazili su spremnost da pojačaju napore u borbi protiv pretnji terorizma i trgovine drogom iz Avganistana.

Ovo je – nakon telefonskog razgovora ruskog i kineskog predsednika – saopštila pres služba Kremlja. Dodatno je precizirala:

“Avganistanski problem je temeljno razmatran. Izražena je spremnost da se pojačaju napori u borbi protiv pretnji terorizma i trgovine drogom, koje potiču sa teritorije Avganistana.

Ukazano je na važnost uspostavljanja mira u toj zemlji što je pre moguće i sprečavanja širenja nestabilnosti na susedne zemlje i region“.

Putin i Su se dogovorili da povodom Avganistana intenziviraju bilateralne kontakte i da Moskva i Peking budu u „bliskoj koordinaciji, prvenstveno preko ministarstava spoljnih poslova”.

Lideri dve zemlje su, inače, ocenili da se rusko-kinesko strateško partnerstvo razvija progresivno i dinamično i potvrdili da su obe strane zainteresovane za „dalje produbljivanje interakcije po svim pitanjima“.

Fakti

Check Also

Sve krvavija bitka za Volčansk, Ukrajincima preti „kotlić”!

Bitka za Volčansk na harkovskom pravcu, postaje sve teža i krvavija – ruske snage svim …