Putin i Si Đinping: Uništićemo terorizam i trgovinu drogom u Avganistanu!

“Ukazano je na važnost uspostavljanja mira u toj zemlji što je pre moguće i sprečavanja širenja nestabilnosti na susedne zemlje i region“.

Vladimir Putin i Si Đinping izrazili su spremnost da pojačaju napore u borbi protiv pretnji terorizma i trgovine drogom iz Avganistana.

Ovo je – nakon telefonskog razgovora ruskog i kineskog predsednika – saopštila pres služba Kremlja. Dodatno je precizirala:

“Avganistanski problem je temeljno razmatran. Izražena je spremnost da se pojačaju napori u borbi protiv pretnji terorizma i trgovine drogom, koje potiču sa teritorije Avganistana.

Ukazano je na važnost uspostavljanja mira u toj zemlji što je pre moguće i sprečavanja širenja nestabilnosti na susedne zemlje i region“.

Putin i Su se dogovorili da povodom Avganistana intenziviraju bilateralne kontakte i da Moskva i Peking budu u „bliskoj koordinaciji, prvenstveno preko ministarstava spoljnih poslova”.

Lideri dve zemlje su, inače, ocenili da se rusko-kinesko strateško partnerstvo razvija progresivno i dinamično i potvrdili da su obe strane zainteresovane za „dalje produbljivanje interakcije po svim pitanjima“.

Fakti

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …