Ako i prežive korona represiju, Zakon o buci, pokopaće klubove i kafiće!

„Tu će biti teških priča. Zakon još nismo videli ali ono što smo čuli, decibeli, koji su opredeljeni kao prekršaj, postižu se normalnim razgovorom na ulici.

Da ne pričamo o motorima, kolima i autobusima. 

Predsednik Udruženja noćnih barova i klubova, Miša Relić, ocenio je da poslednja odluka Skupštine grada Beograda o emitovanju muzike neće mnogo uticati na klubove, već da će za njih biti problem najavljena izmena Zakon o buci.

Miša Relić je rekao da nema komentar na poslednju odluku Skupštine grada Beograda i da se ona, koliko je razumeo, ne odnosi na klubove već na restorane u blizini zgrada ili u zgradama, kao i da će za njih problem biti najavljene izmene Zakona o buci.

Relić za pomenute izmene kažu da su sumanute, nerealne i neizvodljive.

„Tu će biti teških priča.

Zakon još nismo videli ali ono što smo čuli, decibeli, koji su opredeljeni kao prekršaj, postižu se normalnim razgovorom na ulici.

Da ne pričamo o motorima, kolima i autobusima.

Neverovatno je da nismo konsultovan i da nismo napravili okrugli sto ugostitelja, udruženja protiv buke i Grada Beograda pre donošenja zakona“, rekao je za Nova.rs Relić.

Podsetimo, Skupština grada Beograda odlučila je da zabrani emitovanje muzike u baštama i terasa lokala radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata.

Muzika će moći da se pušta unutar lokala ali neće smeti da se čuje van objekta.

Predstavnici Skupštine grada naveli su da je ova odluka privremeno rešenje do izmena Zakona o buci i da ona treba da „vrati mir“ ljudima koji se nalazi u blizini tih objekata.

Od ove odluke su izuzete Ada Ciganlija, Skadarlija i priobalje reke.

Ova odluka je pokrenula raspravu i na mrežama, pa je bilo i onih koji se pitaju šta će biti sa ljudima koji žive kod priobalja reke ili blizu Skadarlije ili Cetinjske ulice, a gde se kako tvrde, nalazi najviše objekata sa glasnom muzikom.

Problem buke u Beogradu je stigao čak i do Evropskog suda pravde u Strazburu, gde su Beograđani podneli prijavu sudu pošto gradske vlasti tokom juna ove godine nisu odgovorile na presudu beogradskog suda, koja kaže da nisu učinile dovoljno da ograniče buku, a grupe građana su prikupile hiljade žalbi koje su podnele nadležnim i video-snimaka.

Bukom su najzagađenije lokacije Kalemegdan, Savamala, Karađorđeva, Kalemegdan, Cetinjska i područja oko splavova.

Stručnjaci su savetovali da se građani u slučajevima velike buke obrate Gradskoj upravi, odnosno Sekretarijatu za zaštitu životne sredine ili Beokom servisu, jer će tako priajva sigurno doći do inspektora.

Nova s

Check Also

NATO dao zeleno svetlo za Treći svetski rat! – Rusija mora biti prevedena na vojnu osnovu!

Druga nedelja decembra 2022. bila je puna važnih događaja i političkih izjava. Anglosaksonci su, uz …