Vulin: Zaustavite Džaferovića, dok ne bude kasno – ako već nije kasno!

“Džaferović priziva nesreću svim narodima u BiH, a nadam se da će biti zaustavljen pre nego bude prekasno, ako već i nije”

Zahtevom Kristijanu Šmitu da smeni srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović pokazao je lice dželata BiH i mira, jer niko nije uradio više na destabilizaciji zemlje od njega, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Komentarišući Džaferovićev poziv Šmitu da smenjuje legalno izabrane predstavnike Srba, Vulin je upozorio međunarodnu zajednicu da će biti odgovorna za buduće događaje u BiH ukoliko hitno ne zaustavi napade na srpske predstavnike i ne zaštiti dejtonski poredak.

“Pokušaj oduzimanja prava Srbima u Republici Srpskoj da odlučuju sami o sebi i da imaju svoje izabrane predstavnike je potez koji dovodi u pitanje samo postojanje BiH i ugrožava mir u celom regionu”, ukazao je Vulin u saopštenju za javnost.

On tvrdi da Srbija neće ostaviti Republiku Srpsku i Srbe u BiH bez zaštite i podrške, kao i da ne snosi nikakvu odgovornost za posledice Džaferovićeve huškačke i srbomrzačke politike.

“Džaferović priziva nesreću svim narodima u BiH, a nadam se da će biti zaustavljen pre nego bude prekasno, ako već i nije”, poručio je Vulin.

Džaferović je rekao da očekuje da međunarodna zajednica, odnosno Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, pomogne da “profunkcioniše BiH, uključujući i smjenu srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika”.

Fakti

Check Also

Mirror: Britanski državni dug porastao na najviši nivo u poslednjih 60 godina!

U majskom periodu državni dug Ujedinjenog Kraljevstva porastao je na nivo koji nije dostigao, skoro …