Jovanović: Ako krene mehanizacija ka Loznici, blokiraćemo puteve! – VIDEO

„Koji umesto narodne volje sporovode volju jednog što je umislio da je Bog, jednog kome je Rio Tinto draži od našeg seljaka, onom kome je litijum pomračio um“

Aktivista pokreta “Odbranimo reke Stare planine” Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je danas na protestu “Ustanak za opstanak” u Beogradu da Vlada Srbije.

Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović ponište sve obaveze prema Rio Tintu. “Rio Tinto, marš iz Srbije”, rekao je Jovanović.

Jovanović je najpre pozvao okupljene da održe minut ćutanja „za sve nestale reke i preminule u Srbiji od zagađenog vazduha“.

„Skupili smo se ovde da kažemo ne onima kojima umesto maline i meda nude koncentrovanu sumpornu kiselinu, ko to truje Srbiju – Linglong, Ziđin, Rio Tinto ili možda neko mnogo otrovniji“, upitao je Jovanović.

Dodaje da se Srbija nalazi „u Bermudskom trouglu najvećeg zla“.

„Nalazimo se na izvorištu najvećeg otrova, dugačak je spisak predatora. Nalazimo se u Bermudskom trouglu najvećeg zla – Gradska skupština u kojoj sedi jedan, koji kad vidi drvo odmah se vata za motornu testeru – njegovo ime je Goran Vesić, to je onaj što je sekao platane na Kalemegdanu, smislio da poseče pola Koštunjaka, koji misli da gradi na stotine hiljada kvadrata na vodouizvorištu u Makišu“, izjavio je Jovanović.

On pokazao na Skupštinu Srbije u kojoj, kako je kazao, sede „robovi“.

„Koji umesto narodne volje sporovode volju jednog što je umislio da je Bog, jednog kome je Rio Tinto draži od našeg seljaka, onom kome je litijum pomračio um“, rekao je Jovanović.

Kada je izgovorio ime Aleksandra Vučića, okupljeni su počeli da skandiraju pogrdno.

Podsetio je i da su se ekološke organizacije okupile u aprilu na istom mestu, da ih je bilo više od 60 i da su tom prilikom sastavili 13 zahteva na koje niko nije odgovorio do danas.

„Sada imamo dodatni zahtev – da Vlada Srbije, Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović ponište sve obaveze prema Rio Tintu. Rio Tinto, marš iz Srbije“, rekao je Jovanović.

Jovanović je kazao i „svi koje je doveo Vučić“ treba da odu.

„Aleksandre Vučiću, našu zemlju nećeš natapati otrovom, našu decu nećeš trovati sumpor dioksidom. Poruka za sve koje si doveo – od**bite od naših reka, šuma, zemlje“, rekao je Jovanović.

On je naglasio da će danas blokirati Brankov most, a bude li se pojavila mehanizacija prema Loznici, blokiraće i celu Srbiju.

Na kraju je pozvao sve da prestanu da se dele na društevnim mrežama, jer je ovo, kako je rekao, „iznad svake politike“.

N1

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …