Amerika pred bankrotom – opozicija nema nikakve šanse, na izborima u Srbiji…

„Upravo su ove dve vladajuće stranke poznate po brojnim kršenjima predizbornih obećanja.”

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić prekršio obećanje da će dijalog o izbornim uslovima biti završen šest meseci pre izbora.

Obradović je saopštio da vladajućoj koaliciji SNS-SPS ispunjavanje obećanja nikada nije bila jača strana u politici.

„Upravo su ove dve vladajuće stranke poznate po brojnim kršenjima predizbornih obećanja.

Zato nismo imali poverenja ni u Dačićevo obećanje kao predsedavajućeg međustranačkog dijaloga u Narodnoj skupštini o poboljšanju izbornih uslova da će dijalog biti završen, a sporazum primenjen najmanje šest meseci pre izbora.

Uprkos brojnim javnim obećanjima da će to biti tako, rok je probijen i nema nikakvih najava, kada će ovaj drugi kolosek dijaloga uopšte biti nastavljen, a kamoli završen“, naveo je predsednik Dveri.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dodao je da su predstavnici vlasti očito zadovoljni poklonom kojim su dobili od evroparlamentaraca, s kojima su „ispregovarali sve što im je trebalo i koji su im ponovo dali podršku da izbori u Srbiji ne budu pošteni i slobodni“.

„Ostala je tajna šta su evroparlamentarci dobili zauzvrat – lični keš, neku novu rasprodaju u Srbiji, neku deonicu autoputa ili neke nove subvencije za njihove strane firme koje ovde posluju“, istakao je Obradović.

Naveo je da je međustranački dijalog u Narodnoj skupštini bio mnogo ozbiljniji nego ovaj uz pomoć delegacije Evropskog parlamenta.

„Možda je to još jedan razlog zašto je zakočen, jer su dogovoreni neki veoma konkretni pomaci u izbornom procesu, poput sređivanja Jedinstvenog biračkog spiska, bolje kontrole izbora u RIK, više finansija za izborne učesnike ali se stalo kod dve najvažnije teme, o kojima je na kraju trebalo da se razgovara sa predsednikom SNS, a to je stanje u medijima i Nadzorni odbor za primenu sporazuma i kontrolu kompletnog predizbornog procesa“, istakao je Obradović.

Po njegovim rečima, Ivica Dačić je prekršio još jedno javno dato obećanje da će svih sedam velikih medija, koji su bili na sastanku Radne grupe u Narodnoj skupšptini (RTS, RTV, TV HEPI, TV B92, TV Prva, Večernje novosti i Politika), do 1. oktobra dostaviti svoje medija planove za period od šest meseci do izbora, što još uvek niko od njih nije učinio.

„To su već dva krupna prekršena javna obećanja od strane predsedavajućeg međustranačkog dijaloga, koja ozbiljno dovode u pitanje dalji smisao ovog dijaloga“, zaključio je predsednik Dveri.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …