Kina izvršila prvu uspešnu probu podvodnog eksploziva, kako bi uništila luku! – VIDEO

Kina je izvela svoje prvo rušenje luke koristeći podvodni eksploziv, taktiku, koju su državni mediji pominjali, koja bi se koristila u konfrontaciji sa SAD, još u povodu sukoba.

Pekinška vojska izvela je test u subotu, koristeći podvodne eksplozive da uništi lažno pristanište na nepoznatoj lokaciji, negde u Kini.

“Know-how” je osmišljen da umanji napade neprijatelja tokom bitke, pomenuo je državni list Global Times, uključujući i to da će prikriveni napadi, koristeći podvodne eksplozive učiniti pogodljivim, džinovska plovila poput američkih nosača aviona.

To je jednostavno najnoviji u nizu ispita kineske vojske – zajedno sa lansiranjem satelitske televizije za računar ove nedelje, za koju SAD upozoravaju da bi mogao da napadne različite svemirske letelice i dva ispita orbitalnog oružja, za koje analitičari pretpostavljaju da je hipersonična nuklearna bomba.

Kina je efikasno ispitala podvodni eksploziv, kako bi uništila luku, za koju državni mediji, kažu da će se verovatno koristiti za uništavanje američkih logističkih mreža, čak i u slučaju stvarnog sukoba

Izveštavajući o najnovijem testu, Global Times je pomenuo, da su podvodni eksplozivi iskorišćeni za „potpuno rušenje“ pristaništa „veoma efikasnom eksplozijom“.

Senzori postavljeni na pristaništu korišćeni su za prikupljanje informacija, koje će se verovatno koristiti za pomoć u napadima na „neprijateljske luke u stvarnom sukobu“, pomenuo je Tajms.

Dodaje se da su podvodne eksplozije, odgovor na promenu američkih puteva u Pacifiku, tvrdeći da Vašington deli svoje snage između manjih oblasti, kao alternativu koncentrisanju na jednom mestu, kako bi ublažio štetu od napada.

Ova taktika će povećati pritisak na logističke operacije potrebne da bi se džinovska plovila slična nosačima aviona očuvala na površini, pomenuo je Tajms, čineći napade na infrastrukturu srodnu lukama i pristaništu od izuzetnog značaja.

„Sa uništenim lukama, neprijateljska logistička pomoć neće uspeti, a raspršeni borbeni pogon… takođe može propasti“, savetuje list neimenovani vojnik, koji je upućen.

Test dolazi samo dan nakon što je Tajms izvestio o lansiranju nove satelitske televizije za računar – Shijian 21 – koja je u pomenutom radu dizajnirana da testira znanje i iskustvo u uklanjanju čestica iz kuće.

Ali Vašington upozorava da se identično znanje – za koje se smatra da ima oblik robotske ruke – može iskoristiti za „hvatanje“ različitih satelita i verovatno njihovo onesposobljavanje.

Peking je lansirao jednu satelitsku televiziju za „čišćenje otpada“ za računar ranije nego – Shijian 17 – koja je ponovo ušla u upotrebu 2016.

Zvanično označen, kao komunikacioni satelitski TV za računar, koji samo ‘posmatra’ kućne čestice, SAD kažu da je zaista opremljen robotskom rukom.

Vašington tvrdi da je Shijian 17 zapravo vojni satelitski TV za računar, koji je uspeo da obori različite orbitalne letelice.

General Džejms Dikinson, šef američke svemirske komande, pisao je Kongresu ranije ove godine da bi satelitska televizija za računar „mogla da se koristi u budućnosti za borbu sa različitim satelitima“ i da ima za cilj da postigne „superiornost tehnikama svemirskog napada“

Kina je u nedelju lansirala satelitsku televiziju Shijian 21, za računar u orbitu (na slici), rekavši da će testirati znanje i iskustvo za čišćenje kućnih čestica – identična tehnologija, za koju SAD tvrde, da može uništiti različite satelite

Smatra se da je Kina izvela dva testiranja hipersonične orbitalne nuklearne bombe – prvo 27. jula i drugo 13. avgusta ove godine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Posmatrači veruju da je ‘oružje’ ažurirana verzija sovjetskog koncepta nazvanog ‘Fractional Orbital Bombardment System’, ili FOBS. Dizajniran je da izbegne moćne američke radarske sisteme i protivraketnu odbranu dizajniranu da obara tradicionalne ICBM letenjem u niskoj orbiti, oko Zemlje, što otežava uočavanje, praćenje i uništavanje.

Veruje se da je Kina izvršila dva ispitivanja hipersonične orbitalne nuklearne bombe – prvi 27. jula i drugi 13. avgusta ove godine.

Posmatrači smatraju da je „oružje“ savremeni model sovjetske ideje poznate kao „Sistem frakcionog orbitalnog bombardovanja“ ili FOBS.

Dizajniran je da izbegne veoma efikasne američke radarske tehnike i protivraketnu odbranu dizajniranu, da obara konvencionalne ICBM letenjem u niskoj orbiti oko Zemlje, čineći ga izdržljivijim za uočavanje, posmatranje i uništavanje

Satelitska televizija za lansiranje na računaru prati dva ispita tokom letnje sezone, za šta analitičari obaveštajnih službi smatraju, da je nova vrsta hipersonične orbitalne nuklearne bombe.

Veruje se da je Peking pregledao oružje u julu i još jednom u avgustu. Ispiti su otkriveni samo poslednje nedelje nakon što su obaveštajni izvori procurili podatke.

Oni koji su zaduženi za procenu potpuno novog ‘oružja’ se ipak bore da tačno utvrde u čemu je ono uspešno, kupovina kažu da izgleda da ‘prkosi pravnim smernicama fizike’ i da prevazilazi nešto što su SAD razvile.

Letelica, koju je Kina lansirala, obišla je Zemlju i od preteranog tempa, pre nego što se spustila, promašila cilj za nekih 24 milje, napomenuli su analitičari.

Na osnovu tih informacija, izgleda da je povezano sa sovjetskim nuklearnim sistemom iz doba hladnog rata poznatim kao FOBS, koji je dizajniran da izbegne odbrambene tehnike.

Peking je priznao jedan od ispita ali negira da je lansirao oružje i kaže da je letelica zaista bila za civilnu upotrebu.

Ranije ove nedelje, Si Đinping je pozvao kineske naučnike da „probiju novi sprat“ u stvaranju oružja, kako bi stvorili vojsku „svetske klase“.

Sredstva kineske vojske su rasla iz godine u godinu, jer su devedesetih godina u skladu sa njenim finansijskim sistemom u procvatu.

Kada je Si preuzeo upravljanje nacijom 2012. godine, ona je iznosila otprilike 130 milijardi dolara., Još u martu, otkriveno je da sredstva za 2021. iznose gotovo 210 milijardi dolara.

Taj dodatni novac iskorišćen je za izgradnju prvih nosača aviona u zemlji, a oni na nuklearni pogon su sada u toku.

Kina je dodatno izbacila nove tenkove, stelt borbene avione, bombardere dugog dometa, rakete i dronove.

Kina, SAD i Rusija su uključene u globalnu trku u naoružanju, koja sada uključuje razvoj tehnologije hipersonične rakete.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovde je MailOnline uporedio (s leva) glavno nuklearno oružje svake zemlje, najnoviju hipersoničnu tehnologiju koju su testirali, njihove najsavremenije nosače aviona, glavne borbene tenkove i najsavremenije mlaznjake
Kina, SAD i Rusija su uključene u međunarodnu trku u naoružanju, koja sada sadrži znanja o hipersoničnim raketama.

Nacija je sada usred glavnog poboljšanja svojih nuklearnih snaga, jer je dokazala nove ICBM dugog dometa na vojnoj paradi 2019. zajedno sa hipersoničnim nuklearnim bojevim glavama.

Kako bi udomila potpuno novo oružje, veruje se da Kina gradi 230 novih silosa – od kojih svaki može da održava nuklearnu raketu sa, do 12 bojevih glava.

Peking koristi svoju novu armiju {hardver} da zauzme agresivnije stavove prema svojim susedima – namećući svoju vlast Hong Kongu, preteći Tajvanu, proglašavajući ogromne delove okeana i boreći se sa indijskim trupama unutar Himalaja.

Izgradio je nove vojne baze na vrhunskom nenaseljenim ostrvima u Južnom kineskom moru za koje tvrdi, da su svoje lične – izazivajući trvenje sa Filipinima, Vijetnamom, Malezijom i drugima u toj oblasti.

Slični sporovi su pokrenuti u Istočnom kineskom moru, što je razbesnelo Japan.

Peking tvrdi da su njegove namere potpuno miroljubive ali Vašington je ponovo insistirao – sklapajući nove saveze sa Australijom, Japanom i Indijom, sa ciljem da uravnoteže rastuću kinesku energiju.

To je pokvarilo odnose između Pekinga i Vašingtona, koji su dodatno zaključani u žestokoj finansijskoj konkurenciji, jedni sa drugima.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta je Fon der Lajen radila na istočnoj granici Finske

Ursula fon der Lajen posetila je istočnu granicu Finske, pregledala ogradu i obećala da će …