Milorad Dodik: BiH nema pravo na imovinu!

„Sada sam predložio da dva entiteta i Brčko distrikt naprave sporazum i potvrde saglasnost da imovina koja se nalazi na prostoru jednog entiteta pripada tom entitetu, onom drugom drugo, distrikt pripada Brčko distriktu i eto, to je rešenje”

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da BiH nema šta da odlučuje o imovini entiteta i najavio stavljanje van snage zakona Pedija Ešdauona o zabrani raspolaganja imovinom i njeno uvođenje kao imovine Republike Srpske.

“Mi ćemo desetog doneti odluku da stavimo van snage Ešdaunov zakon o zabrani raspolaganja imovinom i stavićemo obavezu da se ta imovina efektno uvede kao imovina Republike Srpske”, rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je dodao da to pravo priznaje i drugom entitetu, kao i da ne prihvata da se ruši Ustav BiH i da se to stavlja na nivo BiH.

„Sada sam predložio da dva entiteta i Brčko distrikt naprave sporazum i potvrde saglasnost da imovina koja se nalazi na prostoru jednog entiteta pripada tom entitetu, onom drugom drugo, distrikt pripada Brčko distriktu i eto, to je rešenje”, dodao je Dodik.

On je ponovio da pravo na imovinu pripada entitetima, te da je Ustavni sud BiH oskrnavio Ustav uzimajući pravo da odluči o tome šta je meritorno, to je apsolutno neprihvatljivo.

Ukazao je da je ta priča o imovini dio jedne strategije, centralizacije u BiH, unitarizacije.

„Parlamentarna skupština BiH se ne zove slučajno tako, to nije klasičan parlament i ne može on odlučivati o tome.

BiH nema pravo na imovinu”, rekao je Dodik, te ponovio i da OHR i visoki predstavnik ne postoje.

Fakti

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Tramp: Nisam hteo da je dam zbog Kine, a sad će je uzeti Kinezi…

Kineski ambasador u Kabulu Vang Ju demantovao je informacije o dolasku kineskog vojnog osoblja u …