Alis Sebold, nakon što je dobro zaradila, izvinila se čoveku, koji je oslobođen zbog njenog silovanja!

Američka spisateljica Alis Sibold izvinila se za svoj udeo u pogrešnoj osudi čoveka, koji je prošle nedelje oslobođen, da ju je silovao 1981.

U svojim memoarima Laki, opisala je da je silovana i kasnije rekla policiji da je videla crnca na ulici, za koga je verovala da je njen napadač.

Entoni Brodvoter je uhapšen i osuđen, provevši 16 godina u zatvoru.

U izjavi gospodina Brodvotera, koju su objavili njegovi advokati, kaže se da mu je “laknulo što se ona izvinila”.

U izjavi izvinjenja gospođe Sebold je rekla: „Najviše mi je žao zbog činjenice da je život, koji ste mogli da vodite nepravedno otet od vas i znam da nikakvo izvinjenje ne može promeniti ono što vam se dogodilo i nikada neće promeniti”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Laki je prodao više od milion primeraka i pokrenuo karijeru gospođe Sebold, kao autora.

Napisala je roman The Loveli Bones, koji je Peter Jackson pretvorio u film nominovan za Oskara.

Izdavač Lucki’s najavio je u utorak da će prestati sa distribucijom memoara dok radi sa gospođom Sebold kako bi “razmotrio, kako bi rad mogao biti revidiran”.

Knjiga detaljno opisuje kako je gospođa Sebold napadnuta, kada je bila 18-godišnja studentica na Univerzitetu Sirakuza u Njujorku.

Nekoliko meseci kasnije, ona je prijavila da je videla crnca na ulici za koga je mislila da je njen napadač i obavestila policiju.

Policajac je zatim pritvorio gospodina Brodvotera, koji je navodno bio u tom području u to vreme.

Nakon njegovog hapšenja, gospođa Sebold nije uspela da ga izabere u policijskoj postavi, već je odabrala drugog čoveka.

Ali gospodinu Brodvoteru je ipak suđeno i gospođa Sebold ga je na sudu identifikovala, kao svog napadača.

On je osuđen na osnovu njenog iskaza i mikroskopske analize kose.

Nakon što je pušten iz zatvora 1998. godine, gospodin Brodvoter je ostao u registru seksualnih prestupnika.

Oslobođen je krivice 22. novembra nakon što je ponovnim ispitivanjem slučaja utvrđeno da je osuđen na osnovu nedovoljnih i sada diskreditovanih dokaza.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Njegova pogrešna osuda izašla je na videlo nakon što je izvršni producent, koji je radio na filmskoj adaptaciji Lakija postavio pitanja u vezi sa slučajem, a kasnije je angažovao privatnog istražitelja.

„Određene stvari su mi iskočile kao neuobičajene u američkom sistemu krivičnog pravosuđa – posebno procedura, u kojoj je Alis izabrala pogrešnu osobu za svog napadača… ali su mu ipak sudili [gospodinu Brodvoteru]“, rekao je Timoti Mukijante za BBC Todai. program.

Rekao je da je razgovarao o svojim zabrinutostima sa drugim članovima produkcijskog tima ali su ga uverili da su knjigu proverili i pregledali advokati.

„U junu sam bio odvojen od slike i… otprilike nedelju dana kasnije kontaktirao sam privatnog detektiva“, rekao je on.

Mukijante je rekao da je istražitelja angažovao u sredu, a do petka su obojica bili ubeđeni da je došlo do pogrešne pravde.

On je to opisao kao “strašnu tragediju… ne samo u smislu nesrećnog napada na Alis, već i kao metaforičnog napada Entonija Brodvotera, koji je proveo 16 godina u zatvoru i 23 godine nakon toga kao registrovani seksualni prestupnik” .

Mukijante je rekao da je “nemoguće” da “svali bilo kakvu krivicu na 18-godišnju Alis Sibold”, za pogrešnu osudu.

„Pročitao sam Alisino izvinjenje i Entoni je bio veoma ljubazan što je prihvatio to izvinjenje i zaista mu aplaudiram zbog toga. Takav je on osoba“, rekao je on.

Nakon što je čuo vest da je oslobođen zločina, gospodin Brodvoter (61) rekao je novinskoj agenciji AP da je plakao “suze od radosti i olakšanja”.

Gospođa Sebold je u izjavi rekla da je provela poslednjih osam dana pokušavajući da „shvati kako je to moglo da se desi“.

„Takođe ću se boriti sa činjenicom da moj silovatelj, po svoj prilici, nikada neće biti poznat, možda je nastavio da siluje druge žene i sigurno nikada neće odležati u zatvoru kao što je to učinio gospodin Brodvoter“, dodala je ona.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si Đinping u Beogradu – problem za NATO

Očekuje se da će predsednik Kine Si Đinping posetiti Srbiju uoči 25. godišnjice smrtonosnog američkog …