FEDERALCI U VELIKOM PROBLEMU: “Ovako dobijate pravi građanski rat, Ameriko…”

Sve veća, uzbunjivačka retorika o čistkama i nadzoru potrebnim, da bi se iskorenili potencijalni „ustanici“ u američkoj vojsci, daleko je manje verovatno da će sprečiti građanski rat, nego da postane samoispunjavajuće proročanstvo.

„Milioni ljutitih, naoružanih Amerikanaca spremni su da preuzmu vlast, ako Tramp izgubi 2024. godine“, objavio je naslov u Nevsveekovom članku u ponedeljak, koji je brzo postao viralan na Tviteru.

Argument, koji iznosi naizgled je apsurdan.

Na kraju krajeva, ako republikanci vide američku vladu, kao tiransku i nelegitimnu, šta ih je tačno sprečilo da se pobune na izborima 2020?

General Mark je „probudio“ dosluh Milija sa demokratama?

Ah, ne, kaže autor – gomila „ustanka“ od 6. januara bila je „uglavnom nenaoružana, nesumnjivo zahvaljujući strogim zakonima Vašingtona o kontroli oružja“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovaj krajnje moronski argument, da bi ljudi, koji navodno žele da sruše vladu jurišom na Kapitol obraćali pažnju na zakone o oružju, čini se dovoljnim da odbaci taj komad iz ruke.

Što bi bila greška.

To je zato što se članak Nevsveek-a, nije pojavio u vakuumu.

Samo tri dana pre toga, Vašington post je objavio tekst trojice penzionisanih američkih generala, koji ga je očigledno inspirisao.

Antonio Taguba, Pol Iton i Stiven Anderson upozorili su na „pobunu 2024.“ i „značajan“ potencijal za „potpuni raspad komandnog lanca duž partizanskih linija“, sa čitavim jedinicama, koje su odmetnule da podrže „trumpovog gubitnika“, zbog „pravednog vrhovnog komandanta“.

Samo to bi trebalo da razjasni gde leži njihova lojalnost, a da ne zna da je Eaton savetovao Hilari Klinton 2008, podržao Baraka Obamu i presekao reklamu za napad na Donalda Trampa 2016, radeći sa demokratskom organizacijom Vote Vets – ili da Anderson radi za Američki bezbednosni projekat Džona Kerija, dok se pretvarao da je „konzervativni republikanac“.

Taguba, Eaton i Anderson žele da vojska „preduzme intenzivniji obaveštajni rad“ u svim bazama, kako bi „identifikovala, izolovala i uklonila potencijalne pobunjenike; čuvajte se od napora propagandista, koji koriste dezinformacije da sruše lanac komande“ i razumeju, kako se „dezinformacije“, šire u redovima.

Oni takođe žele da Pentagon „izigrava sledeću potencijalnu pobunu nakon izbora ili pokušaj državnog udara“.

Za slučaj da je bilo ikakvih sumnji, Eaton je na CNN-u tvrdio, da je republikanska propaganda o izborima 2020. – za koje on insistira, da su bili „jedan od najboljih, jedan od najbezbednijih, jedan od najbolje nadgledanih izbora koje smo ikada imali“ – „inficira“ dojmljive mlade, koji se pridružuju vojsci.

Prema tome, Pentagon mora da zabrani Fok Nevs i Takera Karlsona i da „poruči bolje“, rekao je.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ova opsesija narativima i „porukama“ pomaže da se objasni zašto Pentagon nije uspeo u Avganistanu i Iraku ali to je druga tema, za neko drugo vreme.

Eatonov koautor Anderson takođe se pojavio na CNN-u i naveo odbijanje mandata za vakcinu, kao dokaz da je potrebno da se vojnici prevaspitaju u „Civics 101“.

„Moramo da prikupimo obaveštajne podatke o ljudima u našoj sredini.

Moramo pronaći sledeću generaciju pobunjenika tamo i izvući ih iz vojske“, rekao je on mreži.

Da, dobro ste čuli: evo penzionisanih vojnih generala, koji zagovaraju ideološke čistke i sumnjaju u lojalnost trupa režimu.

Osim što je onoliko neamerički koliko može, osećanje je gotovo zagarantovano da će postati samoispunjavajuće proročanstvo.

Nema veze sa istorijskim lekcijama iz drugih zemalja, zar niko nije pročitao naučnofantastičnu novelu Roberta Hajnlajna „Ako se ovo nastavi—“?

Najbrži način da se podstakne pobuna je da se trupe podvrgnu inkviziciji.

Ipak, upravo to dolazi. Pentagon je u ponedeljak najavio ažuriranje pravila o „ekstremističkom“ ponašanju, koje bi predstavljalo osnovu za disciplinu, a možda čak i za otpuštanje.

Slično kao i stalno menjajuće „smernice zajednice“ društvenih medija, nova pravila ne definišu ekstremizam, već se fokusiraju na ponašanja koja navodno podržavaju to – kao što je lajkanje postova na društvenim mrežama.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bili su obavešteni preporukama biskupa Garrisona, bijesnog partizanskog aktiviste, kojeg je ministar odbrane Lojd Ostin imenovao za savetnika za „pravednost“.

Ne treba biti genije da bi se shvatilo kako će ova pravila sprovoditi ista vojska, koja misli da je sasvim u redu ne kažnjavati ubice dece, već blagajnik pukovnika, koji se usudio da traži odgovornost.

Demokrate su imale čudnu opsesiju građanskim ratom cele ove godine.

Pomalo je zbunjujuće, s obzirom da su se upravo borili i pobedili.

Šta je bilo prošlogodišnje „utvrđenje“ nego kulminacija višegodišnjeg nastojanja, da se stara ustavna republika zameni „pravednijom“ našom demokratijom?

U međuvremenu, navodno opasni, do zuba naoružani republikanci su se preokrenuli, glupo ubeđeni da su stara pravila, još uvek na snazi.

Čak i ako neki od njih misle da Bajden nije legitiman predsednik, nisu voljni da izazovu sistem, u koji i dalje veruju.

Ipak, u samom trenutku svog trijumfa, demokrate će uskoro pokrenuti lov na veštice, koji bi mogao da potisne njihove protivnike. tu ivicu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zašto će zaplena ruske imovine biti poklon za Kinu

Ako postoji konačna crvena linija u tekućem rusko-ukrajinskom sukobu, to je status i položaj imovine …