Moskva poslala poslednje upozorenje SAD: Nemojte se igrati vatrom! To nije u vašem interesu… – VIDEO

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, upozorio je u ponedeljak svoje američke, kolege da bi neki oblik vojnog odgovora na američko postavljanje naprednog oružja u Evropi, mogao biti moguć u budućnosti.

On je insistirao na tome da bi ruska vojska mogla da odgovori, na način, koji će „neizbežno i neizbežno naneti štetu bezbednosti SAD i Evrope, ako NATO nastavi sa raspoređivanjem novih sposobnosti u naoružanju, koje se u SAD veoma brzo razvijaju“. saveznici.”

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Obraćajući se medijima posle jednog dana ključnih američko-ruskih pregovora o bezbednosnim garancijama u Ženevi, Rjabkov je takođe rekao, da do sada nije bilo napretka u pogledu predloga Rusije, da obuzda širenje NATO-a.

On je rekao da je lopta sada u polju NATO-a, koji, prema njegovim rečima, mora konačno da napravi „pravi korak” ka pronalaženju zajedničkog jezika, sa Rusijom.

„Pozivamo SAD, da u ovom trenutku pokažu maksimalnu odgovornost.

Rizike u vezi sa mogućim povećanjem konfrontacije ne treba potcenjivati“, rekao je Rjabkov i dodao da je uložen „značajan“ napor, da se Amerikanci ubede da „igranje vatrom“, nije u njihovom interesu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …