Moskva poslala poslednje upozorenje SAD: Nemojte se igrati vatrom! To nije u vašem interesu… – VIDEO

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, upozorio je u ponedeljak svoje američke, kolege da bi neki oblik vojnog odgovora na američko postavljanje naprednog oružja u Evropi, mogao biti moguć u budućnosti.

On je insistirao na tome da bi ruska vojska mogla da odgovori, na način, koji će „neizbežno i neizbežno naneti štetu bezbednosti SAD i Evrope, ako NATO nastavi sa raspoređivanjem novih sposobnosti u naoružanju, koje se u SAD veoma brzo razvijaju“. saveznici.”

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Obraćajući se medijima posle jednog dana ključnih američko-ruskih pregovora o bezbednosnim garancijama u Ženevi, Rjabkov je takođe rekao, da do sada nije bilo napretka u pogledu predloga Rusije, da obuzda širenje NATO-a.

On je rekao da je lopta sada u polju NATO-a, koji, prema njegovim rečima, mora konačno da napravi „pravi korak” ka pronalaženju zajedničkog jezika, sa Rusijom.

„Pozivamo SAD, da u ovom trenutku pokažu maksimalnu odgovornost.

Rizike u vezi sa mogućim povećanjem konfrontacije ne treba potcenjivati“, rekao je Rjabkov i dodao da je uložen „značajan“ napor, da se Amerikanci ubede da „igranje vatrom“, nije u njihovom interesu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Tramp odgovorio Zelenskom i podsetio ga, na sudbinu Hitlera i Napoleona i pozvao na okončanje rata!

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp rekao je Foks njuzu o sadržaju telefonskog razgovora sa …