Papa besnito osudio poništavanje Božića, od strane Evropske komisije i kulturu poništavanja, političkom korektnošću!

Papa je iskoristio svoje godišnje obraćanje vatikanskom diplomatskom koru, da izrazi zabrinutost, zbog porasta „kulture otkazivanja“.

Papa je osudio „kulturu otkazivanja“, zbog „invazije na mnoge krugove i javne institucije“ i upozorio, da politička korektnost, rizikuje da naruši „svaki osećaj identiteta“, u govoru vatikanskim diplomatama.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Govoreći u ponedeljak, poglavar Katoličke crkve je razbuktao „jednostavno razmišljanje“, u kojem pojedinci izražavaju „način razmišljanja, koji odbacuje prirodne osnove čovečanstva“.

Upozoravajući da to rizikuje da erodira „kulturne korene, koji čine identitet mnogih ljudi“, papa je zatim nazvao „kulturu poništavanja“, „oblikom ideološke kolonizacije“, koji bi mogao da ošteti „slobodu izražavanja“.

Verski vođa je takođe izrazio zabrinutost da ljudi oduzimaju identitet, „pod maskom odbrane različitosti“.

„Diplomatija je pozvana da bude istinski inkluzivna, da ne ukida, već da neguje razlike i senzibilitet, koji su istorijski obeležili različite narode“, dodao je on.

Iako Papa nije pomenuo nijedan konkretan primer “kulture otkazivanja”, on je naveo da istorijski događaji ne bi trebalo da se poriču, prepisuju ili diktiraju današnjim standardima.

Papsko obraćanje dolazi nešto više od mesec dana, nakon što je državni sekretar Vatikana osudio izjavu Evropske komisije, koja je obeshrabrila njeno osoblje, da koristi reč „Božić“.

U razgovoru za Vatican Nevs, kardinal Pjetro Parolin je tvrdio da je direktiva „protiv realnosti“, nastojeći da minimizira evropsko hrišćansko nasleđe, tvrdeći da je poništila „naše korene“ i ignorisala „hrišćanske praznike“ i „hrišćansku dimenziju“ regiona.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mastralna igra Engleza: Londonska berza se sprema za „poplavu” ruskog metala!

Nijednom ruskom metalu proizvedenom posle 13. aprila neće biti dozvoljeno da uđe na Londonsku berzu …