Tramp slavi odlazak predsednika CCN-a, Džefa Zakera! – Čestitam svima!

Bivši američki predsednik objavio je saopštenje, u kojem je pozdravio, Zakerov nagli odlazak sa novinske mreže CNN.

Bivši američki predsednik Donald Tramp nazvao je bivšeg predsednika Si-En-Ena Džefa Zakera, „fejker svetske klase“ i ismevao opadanje rejtinga mreže nakon što je Zucker podneo ostavku, iznenada i sa trenutnim dejstvom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nakon devet godina na čelu CNN-a, Zaker je u sredu objavio da se povlači, navodeći kontroverzu oko njegove nedavno otkrivene veze sa koleginicom Alison Golust.

Zuckerovo penzionisanje je takođe usledilo nakon što je CNN u decembru otpustio voditelja Krisa Kuoma, rekavši da je iskoristio svoj položaj u mreži da odbrani svog brata, bivšeg guvernera Njujorka, Endrua Kuoma, od optužbi za seksualno nedolično ponašanje.

Golust je nekada bio pomoćnik Endrua Kuoma.

Tramp, koji je dobio oštre kritike od CNN-a, tokom svog predsedništva i često optuživao mrežu za distribuciju lažnih vesti, pozdravio je Zuckerovo penzionisanje sa radošću.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Džef Zaker, ljigavac svetske klase, koji je predugo bio na čelu rejtinga i CNN-a izazvanog stvarnim vestima, ugašen je iz brojnih razloga ali uglavnom zato što je CNN izgubio put sa gledaocima i svima ostalima“, rekao je Tramp u izjavu u sredu, u kojoj se dodaje „Sada je šansa da se lažne vesti stave na zadnje sedište“.

„Jeff Zucker je otišao – čestitam svima!“ Tramp je zaključio.

Gledanost CNN-a je opala otkako je Tramp napustio funkciju, a ranije ovog meseca gledanost je pala za 90% u odnosu na isto vreme prošle godine, kada je izveštavanje o pro-Trampovim neredima na Kapitol Hilu dalo mreži privremeni podsticaj.

Mreža se takođe nedavno našla na udaru kritika, nakon što je desničarska istraživačka kuća Project Veritas otkrila optužbe za pedofiliju protiv dva producenta CNN-a.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šolc: Verujem da će Ukrajina pronaći, još 6 baterija PVO sistema Patriot

Danas je na italijanskom ostrvu Kapri završen veliki samit EU, čija je ključna tema bila …