ŠOKANTNO: Ukrajinac snimio kako mu “Kinžal” preleće preko glave! – VIDEO

Oružane snage Rusije su prvi put upotrebile hipersonično oružje, tokom specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, 18. marta je uz pomoć avio-kompleksa Kinžal uništeno podzemno skladište sa municijom Oružanih snaga Ukrajine.

Napadi hipersoničnih aerobalističkih projektila pogodili su skladišta avio-bombi u Deljatinu, u Ivano-Frankivskoj oblasti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prvi put je korišćen i obalski raketni sistem Bastion.

Uz njenu pomoć uništen je centar elektronske obaveštajne službe ukrajinske vojske u Odeskoj oblasti, u blizini sela Velikodolinskoje i Veliki Dalnik.

Uprkos činjenici da je DBK naoružan protivbrodskim projektilima Oniks, kompleks je u stanju da efikasno pogađa i kopnene ciljeve.

Jedan od razloga za početak specijalne operacije bio je i apel DNR i LNR – ove republike su tražile pomoć, pošto je njihovo stanovništvo dugo vremena bilo podvrgnuto genocidu, od strane Kijeva.

Ranije je američki general Deptula otkrio razlog odbijanja SAD iz zone zabranjenih letova iznad Ukrajine.

Prema njegovim rečima, da je Vašington odgovorio na poziv Kijeva, to bi dovelo do rata sa Rusijom i shodno tome, do značajnih gubitaka američke avijacije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šolc: Verujem da će Ukrajina pronaći, još 6 baterija PVO sistema Patriot

Danas je na italijanskom ostrvu Kapri završen veliki samit EU, čija je ključna tema bila …