Novinar, koji je otkrio tajni sastanak Bila Klintona, pronađen mrtav! – Istraga se vodi kao samoubistvo! – VIDEO

„Znali smo da se dogodilo nešto što je bilo pomalo neuobičajeno. To je bio planiran sastanak. Nije to bila slučajnost…“

Američki televizijski novinar Kristofer Sajn, koji je otkrio priču o tajnom susretu 2016. godine između Bila Klintona i tadašnje državne tužiteljke Lorete Linč, pronađen je mrtav.

Telo Sajna (45) pronađeno je u subotu u njegovom stanu u Huveru u američkoj saveznoj državi  Alabama.

Prema navodima zvaničnika lokalne policije, slučaj se istražuje kao samoubistvo.

Novinar je dospeo u žižu javnosti kada je obelodanio da se Bil Klinton na Međunarodnom aerodromu u Feniksu našao sa tadašnjom državnom tužiteljkom Loretom Linč, u junu 2016. godine, što se vremenski poklopilo sa istragom koju je Federalni istražni biro vodio protiv Hilari Klinton zbog upotrebe privatnog mejl servera u službene svrhe, dok je bila državna sekretarka.

Loreta Linč je tvrdila da sa Bilom Klintonom nije razgovarala o bilo kom pitanju iz istrage.

​Istraga je, inače, trebalo da utvrdi da li je Hilari Klinton koristila privatni, umesto zaštićenog službenog mejla, kako bi primala poverljive podatke.

Veruje se da je i to bio jedan od razloga što je kasnije te godine izgubila na predsedničkim izborima od republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Sajn je kasnije o susretu Klintona i Lorete Linč napisao i knjigu pod nazivom „Tajna na asfaltu“, ali su i on i njegova porodica primali veliki broj pretnji smrću.

„Mojoj porodici je prećeno ubrzo nakon objavljivanja te priče.

Kredite kartice su hakovane“, ispričao je svojevremeno Sajn.

Sajn je odbacivao tvrdnje Lorete Linč da je njen susret sa Klintonom bio slučajan, smatrajući da je to bio dogovoren sastanak.

„Znali smo da se dogodilo nešto što je bilo pomalo neuobičajeno. To je bio planiran sastanak. Nije to bila slučajnost“, izjavio je za „Foks njuz“ Sajn u februaru 2020. godine, uoči objavljivanja njegove knjige, preneo je „Njujork post“.

Sputnik

Check Also

Sve krvavija bitka za Volčansk, Ukrajincima preti „kotlić”!

Bitka za Volčansk na harkovskom pravcu, postaje sve teža i krvavija – ruske snage svim …