Likvidiran glavni ideolog puka Azov, Nikolaj Kravčenko!

Tokom specijalne operacije zaštite civilnog stanovništva Donbasa, u sredu, 16. marta, ruske trupe su eliminisale Nikolaja Kravčenka, poznatog kao glavnog ideologa nacionalističkog bataljona Azov (organizacije zabranjene u Rusiji).

Smrt Kravčenka, poznatog i kao Kruk, u Mariupolju, potvrdilo je nekoliko njegovih prijatelja na svojim onlajn nalozima, uključujući bivšeg poslanika Vrhovne rade, Igora Mosejčuka.

Nikola Kravčenko je poznat po svojim aktivnostima na polju ukrajinskog nacionalizma, od 2014.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tako je preminuli nacionalista bio jedan od organizatora formacije Patriota Ukrajine, čiji su članovi učestvovali u državnom udaru 2014. godine.

„Kruk” je takođe bio jedan od onih, koji su iste godine pucali na protivnike kijevskog režima u ulici Rimarska, u Harkovu.

U redovima Azova, Kravčenko je, između ostalog, indoktrinirao regrute i bio je autor niza krajnje desničarskih „istorijskih“ pamfleta.

Pre nekoliko dana mediji su izvestili o pogibiji u blizini Harkova oca „Kruka“ – Sergeja Kravčenka, koji je služio u redovima teritorijalne odbrane.

Nacistički sin je obećao pokojnom „ocu“ da će osvetiti njegovu smrt, da će uništiti Rusiju i izgraditi „Veliku Ukrajinu“.

Nije uspeo…

Ranije je Nikolaj Kravčenko govorio o „pripajanju“ kubanskih zemalja teritoriji Ukrajine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …