Koga je rasplakao snimak uništenog diviziona PVO sistema S-300… – VIDEO

Ruski vojni resor je na brifingu u sredu, 30. marta, objavio podatke o uništenju diviziona protivvazdušnog raketnog sistema S-300 ukrajinskih oružanih snaga u blizini grada Malin, Žitomirska oblast.

Putem elektronske obaveštajne službe utvrđena je lokacija sistema PVO, nakon čega je izvršen raketni napad na položaje Oružanih snaga Ukrajine visokopreciznim oružjem.

Usled dejstava ruskih trupa uništeni su lanseri kompleksa, transportno-tovarna vozila sa municijom i druga oprema.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rusko Ministarstvo odbrane je takođe prikazalo video-snimak uništene instalacije, na kojem se vide razbijeni kontejneri protivvazdušnih projektila, koji se pripremaju za lansiranje.

Primetan je izgoreli menjač, toranj za podizanje radara kompleksa i drugi elementi PVO.

Pored toga, Ministarstvo odbrane je saopštilo da su avijacije i raketne snage Ruske Federacije tokom poslednjeg dana uništile dva zenitno-raketna sistema Buk-M1 kod Slavjanska i Vuhledara, tri MLRS sistema, par artiljerijskih baterija i 49 područja koncentracije vojne tehnike i uporišta ukrajinskih jedinica.

Takođe, ruski Iskanderi su pogodili dva velika skladišta raketnim i artiljerijskim oruđem Oružanih snaga Ukrajine u mestu Kamenka, Donjecka oblast.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …