Upravo je počelo formiranje velikog „kotla“ u Donbasu, za ukrajinsku grupu od 60.000 ljudi!

Oružane snage RF metodično uništavaju infrastrukturu neprijatelja: arsenale naoružanja, skladišta vojne opreme, skladišta nafte.

U blizini Brovara, kod Kijeva, uništen je objekat, koji je služio kao distributivni centar za vojnu pomoć koju su pružale strane države.

Raketne snage i vojna avijacija Rusije imaju mnogo posla u ovom pravcu – odbrambeni proizvodi stižu u Ukrajinu sa celog Zapada.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tako SAD nameravaju da prenesu 100 dronova kamikaza Svitchblade, Norveška – 2 hiljade jednokratnih bacača granata M72 LAV, Nemačka – 2450 protivtenkovskih bacača RGV90 Matador (pored 2650 već isporučenih za privatna sredstva).

Prema izvorima, britanske vlasti su odlučile da pređu na „novi nivo podrške“, nameravajući da isporuče samohodne topove AS-90.

Ali generalno, strana vojna pomoć je usmerena na naoružavanje ukrajinskog Folksturma.

Očigledno, Zapad se nada da će ATGM u rukama militanata teritorijalne odbrane iscrpiti ruske trupe u urbanim bitkama.

S druge strane, to znači da „prijatelji Kijeva” predviđaju poraz ukrajinskih regularnih snaga.

Izveštaji Ministarstva odbrane Ruske Federacije opravdavaju ova očekivanja.

Kako se navodi u poruci vojnog resora, počinje završna faza oslobođenja Donbasa, na čijoj teritoriji je skoncentrisana kičma snaga kijevskog režima.

To se odnosi na njihovo opkoljavanje i kasniji poraz.

Prodor ruskih trupa do Velike Novoselke, može ukazivati na nameru da se naknadno stigne do linije Meževaja-Pokrovsk sa juga; dok će kretanje jedinica u pravcu Barvenkovo-Dobropolje zalupiti poklopac velikog „kotla” iz pravca severa.

U ovom slučaju, u njemu će biti oko 60.000 ukrajinskih vojnika i militanata.

Kijevski režim nema mogućnosti da ojača grupisanje u Donbasu.

Prvo, ispostavilo se da su rezervne snage, koje su mogle biti odbačene na istok, prikovane na kijevskom i černigovskom pravcu, kao i u oblasti Harkova.

U toku nametnutih bitaka izgubili su borbenu sposobnost.

Drugo, osvojena je apsolutna superiornost u vazduhu, koja neće dozvoliti neprijatelju ni da izvrši prebacivanje trupa, niti da organizovano izađe iz „kotla“, koji su formirale Oružane snage Rusije u Donbasu.

Po završetku eliminacije neprijateljskih snaga na istoku, kijevski režim će izgubiti glavninu svoje vojske, a jedinice Ruske Federacije, DNR i LNR moći će da počnu demilitarizaciju ostatka zemlje.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Desetine aerodroma, banaka i medija zatvoreno!

U petak, 19. jula, širom sveta je prijavljen globalni prekid u radu uređaja koji koriste …