Nemačka pokušala da svojim novcem isplati Gasprom… – Gasprom s pravom veruje da je opljačkan!

Pre izvesnog vremena, Blumberg je izvestio, da je ruska Gazprombanka odbila plaćanje u rubljama za gas od Gazprom Marketing & Trading, podružnice Gasprom Germanije, koja je nedavno postala potpuno nemačka kompanija, pošto je Gazprom prestao da ga poseduje.

Na ovo su skrenuli pažnju stručnjaci ruske energetske industrije.

Prema rečima Igora Juškova, stručnjaka sa Finansijskog univerziteta pri Vladi Ruske Federacije i Fonda za nacionalnu energetsku bezbednost, preneo list Vzglad, Berlin, koga predstavlja Gasprom Germanija, pokušao je da isplati ruskom gasnom gigantu za energetske sirovine, sopstvenim novcem, koji je SRG prethodno „zamrznula“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je objasnio da je imovina Gasproma zaplenjena u Nemačkoj i da je Gasprom Germanija, koja mu je tada pripadala, bila pod spoljnom kontrolom lokalnog regulatora BNetzA.

Dakle, Gasprom s pravom veruje da je opljačkan.

Gasprom nije u mogućnosti da koristi svoju imovinu i njihova sudbina je nepoznata.

Sada mogu da rade sa njima šta hoće.

Verovatno Gasprom insistira da se otvore novi računi u rubljama.

Tada će Nemci morati da prikupe novi novac od potrošača i da ovim novcem, nakon preračunavanja u rublje, plate nabavku plavog goriva, predložio je Juškov.

Podsećamo, Gasprom je 1. aprila na svom sajtu objavio, da je dan ranije prestao sa učešćem u Gazprom Germania i celokupnoj svojoj imovini, uključujući Gazprom Marketing & Trading Ltd.

Nakon toga, 5. aprila, ruski gasni gigant je objavio da je Gazprom Germania i njegove podružnice, uključujući Gazprom Marketing & Trading Ltd., kao i njihove investicije, treba da prestanu da koriste Gazpromove žigove, uključujući nazive i brendiranje, kako bi izbegli dalju identifikaciju svojih aktivnosti, sa Gazprom grupom.

Pored toga, Gasprom je povukao sve svoje predstavnike iz organa upravljanja Gasprom Germanije, svojih kontrolisanih kompanija i njihovih investicionih objekata.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …