Krkobabić poklanja seoske kuće, samo još da mu Vučić odobri novac za to…

„Mi ćemo u ovom ciklusu završiti posao za jedno mesec dana ali ovo je samo početak…”

Prvih 14 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama, koji su potpisani juče u Beogradu, predstavlja samo početak, izjavio je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i najavio razmatranje oko 100 novih zahteva pristiglih na konkurs.

„Sledeća komisija imaće blizu 100 predmeta pred sobom.

Radimo do utroška sredstava, imamo 500 miliona dinara do 1. Novembra“, rekao je Krkobabić gostujući na Pinku i dodao da će u prvom ciklusu biti dodeljeno oko 500 kuća.

Istakao je da je osnovno da se obezbedi krov nad glavom, a da će se onda raditi i na drugim stvarima – da se ljudima na selu obezbedi sigurna i redovna zarada, vodovod, kanalizacija…

Krkobabić je rekao da je veoma važan i širokopojasni internet i dodao da očekuje da više od 500 sela dobije internet, javlja Tanjug.

Naveo je da je epidemija korona-virusa doprinela da se polako napuštaju gradovi i pozvao sve koji ispunjavaju uslove da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije.

„Mi ćemo u ovom ciklusu završiti posao za jedno mesec dana ali ovo je samo početak.

Imaćemo ozbiljne razgovore na vladi oko ovoga i očekujemo podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se izdvoje velika sredstva za ovo“, dodao je Krkobabić.

Mediji

Check Also

Dogovor odobren: Izrael će moći da kupi, do 50 borbenih aviona F-15, od SAD!

Dva glavna protivnika prodaje oružja Izraelu — kongresmen Gregori Miks iz Komiteta za spoljne poslove …