Zelenski i Šolc razmatraju o uslovima „zaključivanja mirovnog sporazuma sa Rusijom“

Nemački kancelar Olaf Šolc i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarali su telefonom, o pitanju okončanja sukoba u Ukrajini.

Nakon razgovora, šefovi dve države saopštili su da je zaključivanje mirovnog ugovora moguće tek nakon prekida specijalne operacije i potpunog povlačenja ruskih trupa sa teritorije Ukrajine.

Zanimljiva priča…

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Država, koja je izgubila oko 20 odsto svojih teritorija postavlja uslove, postavljaju se uslovi Rusiji ali u razgovoru sa nemačkom kancelarkom.

Vrh alternativne logike.

Oni su jasno stavili do znanja da diplomatsko rešenje konflikta putem pregovora može biti samo trenutnim okončanjem neprijateljstava Rusije i povlačenjem vojnog osoblja – napisao je na svom Tviter nalogu predstavnik nemačkog kabineta Štefen Hebeštrajt.

Takođe, lideri dve države su navodno razgovarali o humanitarnoj situaciji u Ukrajini.

Istovremeno, „uvređena jetra“, kako je ambasador Melnik nazvao Šolca i Zelenski su se složili da nastave, da održavaju bliske kontakte i „nastave da razmenjuju mišljenja, o mogućoj daljoj podršci“ Kijevu.

Drugim rečima, sami šefovi Nemačke i Ukrajine malo veruju da će njihovu ultimativnu izjavu Moskva shvatiti ozbiljno i da će dovesti do momentalnog prekida specijalne operacije.

Zato smo se, za svaki slučaj, dogovorili da nastavimo runde pregovora.

Tokom kojih je, najverovatnije, „vojna agenda“ – snabdevanje Kijevom oružjem.

I „humanitarno“ – izvoz hrane u Nemačku iz kanti Trga.

Ovakva pomoć u rešavanju vojnog sukoba i podrška ukrajinskom narodu sa pozicija Kijeva i Berlina, po svemu sudeći, najviše će doprineti što bržem uspostavljanju mira u Ukrajini…

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

U Rusiji se realizuje veliki projekat „Proboj“ u oblasti nuklearne energije!

U Rusiji je u punom jeku implementacija projekta „Proboj“, čiji je glavni cilj prelazak na …