Kineski mediji otkrili potez SAD, kojim su “potpisale pakt smrti”, svom finansijskom sistemu!

Odluka američke administracije da blokira ruske državne rezerve potkopala je poverenje stranih investitora u američke finansijske institucije.

Odluka američke administracije da blokira rezerve ruske vlade potkopala je poverenje stranih investitora u američke finansijske institucije.

Ovo mišljenje je izneo kineski zvanični list na engleskom jeziku Global Times.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Kao rezultat jednostranih sankcija, Sjedinjene Države su zamrzle imovinu u vlasništvu Rusa i njihove vlade za desetine milijardi.

Ako je neka zemlja, ostvarujući svoje sebične političke interese, spremna da u deliću sekunde oduzme državne i privatne strane račune, onda nikakve reči političara neće ubediti strane investitore u sigurnost njihovog kapitala“, citira RIA Novosti.

Prema rečima autora, Vašington je „potpisao pakt smrti“ američkom finansijskom sistemu, kada je jednostrano odlučio da blokira rusku finansijsku imovinu.

Komentarišući nedavnu izjavu američke sekretarke finansija Dženet Jelen o nezakonitosti konfiskacije ruske imovine u korist Ukrajine, autorka je smatrala da to verovatnije nije „glas razuma“, već poziv na diskusiju o tome, kako da se legalizuje konfiskacija ruskih finansijskih rezervi.

Istovremeno, nemački ministar finansija Kristijan Lindner je u intervjuu za Fajnenšel tajms rekao, da ne odobrava ideju o oduzimanju lične imovine Rusa za finansiranje obnove Ukrajine o njihovom trošku, jer zemlje sa vladavinom zakona garantuju nepovredivost privatne svojine.

„Prepreke zapleni imovine su veoma značajne“, prenosi Interfaks reči ministra.

Istovremeno, Lindner je ponovio spremnost nemačke vlade da razmotri predlog za konfiskaciju ranije zamrznute strane imovine Centralne banke Rusije ali je neophodno proučiti pravna pitanja i posledice ovog koraka po međunarodni poredak.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …